Događanja
3.4K

Sinj, od 10.05. do 12.05.2023. 5. Dani cikloturizma u Sinju: Prezentacije, rasprave, edukacije, izleti, umrežavanje

Dinamičan program konferencije Dani cikloturizma u Sinju započinje 10. svibnja. Bit će to prilika za umrežavanje i educiranje o dobrim praksama upravljanja ciklo destinacijom i turističkim proizvodima, ali i za upoznavanje ljepota sinjske okolice i zabavljanje

Od 10. do 12. svibnja 2023. u Sinju održat će se Dani cikloturizma - konferencija na kojoj će biti raspravljene važne teme vezane uz specifičnost kreiranja cikloturističke ponude. Sudionici imati priliku naučiti o infrastrukturi i financiranju, trendovima na cikloturističkom tržištu, načinima privlačenja cikloturista, međunarodnoj suradnji te izazovima umrežavanja stanovništva, dionika u turizmu i cikloturizma.

Cilj konferencije je educirati sudionike i pomoći im da pronađu najbolje načine za planiranje i implementaciju cikloturističkih projekata, privlačenje cikloturista i stvaranje dugoročno održivih proizvoda.

Tema ovogodišnjih Dana cikloturizma je "No borders, no limits". "Nakon izazovnih godina u kojima se posebni oblici turizma, uključujući cikloturizam, pokazao otpornim, vrijeme je da se potpuno iskoriste prednosti schengenske slobode", poručuju organizatori konferencije. ​Gledati na cijelu Europu kao jedinstveno tržište koje treba razumjeti i prilagoditi se potrebama i željama putnika naša je šansa za u potpunosti iskoristiti cikloturističke potencijale.

​Glavne teme: 

infrastruktura i financiranje - kako prilagoditi ulaganja i osigurati sufinanciranje;
trendovi na cikloturističkom tržištu - prepoznavanje prilika u destinaciji;
kako do cikloturista - privlačenje turista i briga o njima;
međunarodne suradnje - ne postoje granice za povezivanje destinacija;
izazovi povezivanja stanovništva, dionika u turizmu i cikloturizma - uspješna destinacija je ona koja je saživjela sa zajednicom u kojoj se nalazi.


Program ovogodišnjih Dana cikloturizma ima međunarodni naglasak, zanimljiv je, poučan i poticajan, a detalji se mogu pronaći na Dani cikloturizma 2023. - Program.

Kotizacije su u prodaji - trodnevna koja uključuje sudjelovanje u svim konferencijskim i popratnim programima, obrocima i izletima iznosi 130,00 €, a jednodnevna za glavni konferencijski dan s uključenim cikloturističkim izletom i ručkom 90,00 €.

Organizator konferencije je BSK Trail, uz podršku TZ grada Sinja, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i drugih sponzora.
Prijave na Dani cikloturizma - Sinj.
 
Spremi

Ribafish i RokOtok najljepša su promocija hrvatskog turizma, a nema je na stranicama HTZ-a

​Peći na pelete: Koju peć odabrati i koliku snagu trebate za vašu kuću, stan ili apartman?

Staklena klizna vrata: 10 karakteristika na koje trebate obratiti pažnju prije kupnje

`Mali iznajmljivači su motor gospodarskog rasta Hrvatske´

Kako izračunati snagu radijatora – brza i jednostavna formula za proračun radijatora

Trebaju li mali kontinentalni gradovi turizam?

Klimatske promjene ubijaju turizam

​Centralno grijanje na drva: Je li grijanje na drva pametno i isplativo rješenje?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

2. Svjetski kongres sportskog turizma s više od 300 sudionika iz čitavog svijeta

12. Festival samoniklog bilja u Kršanu: Od ukusnih pjata do pripravaka za usporavanje starenja

Popularno: