Aktualno
2.6K

Humanitarna akcija More ljubavi: Istarski iznajmljivači za potrebitu djecu

Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh provodi akciju More ljubavi od 2019. Prošlo ljeto je sudjelovalo 30-ak istarskih privatnih iznajmljivača koji su ugostili 128 osoba. Kako se prijaviti i pokazati koliko je široko more ljubavi Istre?

128 osoba od čega 94 osobe iz 23 obitelji, 28 osoba iz dvije ustanove i šest iz jedne udruge. Usto, prikupljeno je 90.269,51 kuna uz hranu i higijenske potrepštine u vrijednosti od 8110,56 kuna. Sažetak je to prošlogodišnje humanitarne akcije More ljubavi koju i ovu godinu provodi Udruga Naš san njihov osmijeh iz Pule

O vrijednosti ove akcije, više od samih brojki, govore čarobne fotografije osmijeha djece - s posebnim potrebama i iz potrebitih obitelji koje ne mogu priuštiti ljetovanje svojoj djeci. Brojke ne pokazuju iscrpljujuće pripreme za realizaciju niti papirologiju koja je nužna za provedbu jedne ovakve akcije. Ali volonteri Udruge se ne žale. Jer svaki osmijeh vrijedi puno više.


Istra protiv socijalne isključenosti

More ljubavi se provodi na području Istarske županije od 2019. godine. Pandemija je osujetila projekt 2020. i 2021., ali prošloga ljeta se u akciju opet uključilo više od 30 iznajmljivača iz različitih destinacija diljem Istre.
 

Privatni iznajmljivači stavljaju na raspolaganje svoje smještajne kapacitete u slobodnim terminima, dok Udruga snosi sve ostale troškove - od prijevoza do prehrane

More ljubavi


​Tko pliva Morem ljubavi?

Akcija je namijenjena članovima socijalno ugroženih obitelji i djeci s posebnim potrebama. Većina je već poznata članovima Udruge jer ovo nije jedina humanitarna akcija koju provode. Akcija je namijenjena i korisnicima domova za djecu i drugih udruga koje se bave socijalnom inkluzijom. 

Neki od korisnika akcije će prvi put provjeriti koliko je Jadransko more slano i naučiti plivati. Pratit će ih volonteri kojima će to biti nezaboravno iskustvo. Uključene institucije i iznajmljivači će imati priliku pokazati onu srčanu stranu Istre i ljepotu njenih prirodnih i kulturnih vrednota.  
 

Kako se uključiti u humanitarnu akciju More ljubavi?

Dok pišemo ove retke, u akciju More ljubavi se već uključilo 11 privatnih iznajmljivača koji su na raspolaganje stavili svojih 15 smještajnih objekata kapaciteta za 72 osobe. Prijavili su stigle iz Pule, Poreča, Rovinja, Umaga i njima okolnih mjesta. Svi oni su ponudili 7 dana bez naknade u periodu od 24. lipnja do 9. rujna, točno u pauzi između dvije školske godine.

More ljubavi

Ako ste spremni pokloniti jedan tjedan u navedenom vremenu, na e-mail adresu nassan.njihovosmijeh@gmail.com ili na broj telefona 099 3083 750 pošaljite:
 

  • Vaše cijenjeno ime i prezime;

  • period kojeg stavljate na raspolaganje;

  • kapacitet smještaja;

  • adresu objekta;

  • kontakt.


Prijaviti se možete i putem FB stranice Humanitarna udruga Naš san njihov osmijeh

Akcija je prijavljena nadležnom uredu Istarske županije, a Udruga će sa svakim iznajmljivačem potpisati Ugovor o suradnji. Čime se još bavi ova Humanitarna udruga, provjerite na stranicama Naš san njihov osmijeh

Osim privatnih iznajmljivača, u akciju se uključuju i drugi dionici koji pružaju djeci na moru priliku da iskuse različite aktivnosti, izlete, zabave i druženja. Osmijesi se šire i množe, a Istra kao zajednica raste.
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Ukrašavanje okućnice za Božić: Kako ukrasiti dvorište za božićne blagdane?

​Kamin u kući, stanu ili apartmanu: Top 6 razloga za i protiv kamina

5 razloga zašto je Facebook bolji od Google AdWordsa za oglašavanje smještaja

Usluga prehrane uz smještaj - kako i zašto?

Manje posla i brige oko neizvjesne sezone, više gostiju i prihoda - moguće je uz usluge full-service agencija

Best Stay 2023. u Zagreb dovodi turističke stručnjake iz 17 zemalja

Čišćenje apartmana: Kako očistiti fuge?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

IQM Destinaton Jastrebarsko: Pozivnica svim dionicima u turizmu na uključivanje u sustavan razvoj kvalitete

HTZ provodi analizu karakteristika obiteljskog smještaja

Popularno: