Aktualno
3 28.7K

Preuzmite preporuke za goste u privatnom smještaju i informirajte ih o sigurnijem odmoru tijekom epidemije

Složili smo niz preporuka za goste u domaćinstvima, u skladu s onima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali s dozom gostoprimstva i neposrednosti obiteljskog smještaja. Možete ih slobodno pruzeti, isprintati i tako informirati svoje goste o aktivnostima koje ste poduzeli za sigurnost njihovu, vlastitu i svoje destinacije

Još jučer se to činilo daleko, sad je tu, ta činjenica da će na naša vrata opet pokucati gosti. I dolasci stranih turista u Hrvatsku su sve izgledniji, uz obavezu predočenja potvrde o rezervaciji smještaja
 
Preporuke za strane državljane koji žele preko naše granice se već nalaze na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svi oni moraju predočiti dokumentaciju kojom dokazuju vlasništvo u RH ili kojom dokazuju opravdani razlog za ulazak u zemlju. Ostali mogu poslati upit na uzg.covid@mup.hr gdje će u najkraćem mogućem roku dobiti odgovor na svoj zahtjev.
 
Koliko će biti tih zahtjeva i gostiju uopće, nećemo predviđati. Vrijeme će pokazati, ali neosporna je činjenica da većina ljudi voli putovati i jedva čeka stići u svoju sljedeću destinaciju. A tamo ćemo ih dočekati mi… Mi ćemo ih dočekati spremni i prilagođeni novoj situaciji.

Preporuke za iznajmljivače koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) najviše insistiraju na informiranju gostiju. Osim informacija koje ćemo im pružiti prije dolaska i onih usmenih koje ćemo prenijeti gostu po dolasku, ključne informacije moramo istaknuti i na vidljivim mjestima na ulazu u objekt, kao i u smještajnoj jedinici.

Sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možemo pronaći na njihovim stranicama, gdje možemo pronaći i letke o preventivi, poput onoga o pravilnom pranju ruku, i istaknuti ih na vidljivim mjestima u objektu i smještajnoj jedinici. 
 

Ovdje smo pripremili drugačiji letak s preporukama, u skladu s onima HZJZ-a, ali više primjeren ugošćavanju u domaćinstvu pod okriljem brižnog domaćina.

Informirajmo svoje goste, ali i podsjetimo da su i oni odgovorni u očuvanju #coronafree destinacije, pružimo im osjećaj sigurnosti i važnosti kroz savjesno ponašanje.

U našoj Download zoni možete preuzeti dolje prikazane Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije, spremne za printanje i informiranje vaših gostiju.


Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Ovdje pruzmite preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku

Budimo, kao i dosada, na usluzi svojim gostima s vrijednim informacijama i podrškom u svakom trenutku. Preporuke možemo poštovati i pri tom ostati ono što smo i bili - pristupačni i ljubazni domaćini, koji odgovorno pristupaju sigurnosti svakog gosta i svoje destinacije. S vjerom u bolju turističku sezonu...
Spremi

Gotovo je s turizmom i putovanjima - budućnost nam donosi uranjanje u metaverse?

K(o)ronična promjena: Kako razumjeti nove prilike i turizam poslije korone

​Ovisi li budućnost hrvatskog turizma o manjim mjestima i nepoznatim destinacijama?

Hrvatska turistička zajednica proslavila 30 godina rada

Upoznajmo svoje goste (3) – Austrijanci

Bizarne turističke atrakcije: Je li ova kuća u kamenu najkreativnija ili najružnija kuća koju ste ikada vidjeli?

Kako privući rezervacije za rujan i listopad?

Rabljeni namještaj u apartmanu ili kući za odmor - gdje ga pronaći i na što pripaziti

3 komentara Uključi se u raspravu
Željko - Pitomača 19.05.2020 11:36
Malo ste preopširno napisali te letke i još kad na engleskom isprintaju to znači treba četiri a4 letka negdje u smještajnu jedinicu naljepiti. Ovo su ok upute za staviti na ulaz u objekat, ali za staviti u smještajnu jedinicu, trebalo bi imati da nužne informacije budu na jednom letku na oba jezika napisane. El gostima će i ovako biti dosta bombardiranja informacijama o virusu.
Silvana - Zadar 26.06.2020 08:39
Slažem se da je dosta opširno i u redu mi je ih dočekati sa svim zaštitnim sredstvima i maskicama, ali ne za sve dane boravka maskice. Mišljenja sam da oni sami trebaju misliti na svoje zdravlje tijekom svog putovanja tako da vjerujem da ih imaju sa sobom. Uostalom, imaju i oni preporuke i obveze u svojim zemljama pa nije valda da čim predju granicu da sve zaborave! Bar se nadam! Vjerujem da sam sve napravila s moje strane da zaštitim susjede, goste i sebe! Vrijeme će pokazati. Lijep pozdrav svima i držite se svi ma gdje bili!
Ankica - Barban 26.06.2020 23:06
U cijelosti prihvaćam mišljenje gosp. Silvane iz Zadra. Svako od nas iznajmljivača ima obvezu pobrinuti se, kako o vlastitoj sigurnosti, tako i o sigurnosti svojih gostiju i susjeda. Međutim to ne znači da sve mora pasti na leđa iznajmljivača - pa nismo mi socijalne ustanove koje moraju sve osiguravati.
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Službene preporuke za iznajmljivače: Kako organizirati prihvat gostiju u obiteljskom smještaju tijekom epidemije COVID-19

Gdje provjeriti važeće mjere prelaska državnih granica Hrvatske i ostalih zemalja u svijetu?

Popularno: