Aktualno
3 31.5K

Preuzmite preporuke za goste u privatnom smještaju i informirajte ih o sigurnijem odmoru tijekom epidemije

Složili smo niz preporuka za goste u domaćinstvima, u skladu s onima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali s dozom gostoprimstva i neposrednosti obiteljskog smještaja. Možete ih slobodno pruzeti, isprintati i tako informirati svoje goste o aktivnostima koje ste poduzeli za sigurnost njihovu, vlastitu i svoje destinacije

Još jučer se to činilo daleko, sad je tu, ta činjenica da će na naša vrata opet pokucati gosti. I dolasci stranih turista u Hrvatsku su sve izgledniji, uz obavezu predočenja potvrde o rezervaciji smještaja
 
Preporuke za strane državljane koji žele preko naše granice se već nalaze na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Svi oni moraju predočiti dokumentaciju kojom dokazuju vlasništvo u RH ili kojom dokazuju opravdani razlog za ulazak u zemlju. Ostali mogu poslati upit na uzg.covid@mup.hr gdje će u najkraćem mogućem roku dobiti odgovor na svoj zahtjev.
 
Koliko će biti tih zahtjeva i gostiju uopće, nećemo predviđati. Vrijeme će pokazati, ali neosporna je činjenica da većina ljudi voli putovati i jedva čeka stići u svoju sljedeću destinaciju. A tamo ćemo ih dočekati mi… Mi ćemo ih dočekati spremni i prilagođeni novoj situaciji.

Preporuke za iznajmljivače koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) najviše insistiraju na informiranju gostiju. Osim informacija koje ćemo im pružiti prije dolaska i onih usmenih koje ćemo prenijeti gostu po dolasku, ključne informacije moramo istaknuti i na vidljivim mjestima na ulazu u objekt, kao i u smještajnoj jedinici.

Sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo možemo pronaći na njihovim stranicama, gdje možemo pronaći i letke o preventivi, poput onoga o pravilnom pranju ruku, i istaknuti ih na vidljivim mjestima u objektu i smještajnoj jedinici. 
 

Ovdje smo pripremili drugačiji letak s preporukama, u skladu s onima HZJZ-a, ali više primjeren ugošćavanju u domaćinstvu pod okriljem brižnog domaćina.

Informirajmo svoje goste, ali i podsjetimo da su i oni odgovorni u očuvanju #coronafree destinacije, pružimo im osjećaj sigurnosti i važnosti kroz savjesno ponašanje.

U našoj Download zoni možete preuzeti dolje prikazane Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije, spremne za printanje i informiranje vaših gostiju.


Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije

Ovdje pruzmite preporuke za goste koji borave u privatnom smještaju tijekom epidemije na engleskom jeziku

Budimo, kao i dosada, na usluzi svojim gostima s vrijednim informacijama i podrškom u svakom trenutku. Preporuke možemo poštovati i pri tom ostati ono što smo i bili - pristupačni i ljubazni domaćini, koji odgovorno pristupaju sigurnosti svakog gosta i svoje destinacije. S vjerom u bolju turističku sezonu...
Spremi

Marika Marić: Ono što Slavonci koji tu žive vide kao svoj nedostatak, turisti prepoznaju kao prednost

Sve popularnija modularna putovanja potiču last minute rezervacije smještaja

Kako odrediti optimalnu cijenu smještaja za veću popunjenost i bolju zaradu od turizma?

Kako je Albanija postala hit na europskom turističkom tržištu s 19% dolazaka više nego 2019.

Preuzmite preporuke za goste u privatnom smještaju i informirajte ih o sigurnijem odmoru tijekom epidemije

Ugradnja parketa: 9 savjeta za odličan izgled novopostavljenog parketa

GTP Stolice & Oprema za ugostiteljstvo: Dobar dizajn interijera privlači goste i podiže cijene noćenja

Kulturne konferencije – kulturne težnje hrvatskog turizma

3 komentara Uključi se u raspravu
Željko - Pitomača 19.05.2020 11:36
Malo ste preopširno napisali te letke i još kad na engleskom isprintaju to znači treba četiri a4 letka negdje u smještajnu jedinicu naljepiti. Ovo su ok upute za staviti na ulaz u objekat, ali za staviti u smještajnu jedinicu, trebalo bi imati da nužne informacije budu na jednom letku na oba jezika napisane. El gostima će i ovako biti dosta bombardiranja informacijama o virusu.
Silvana - Zadar 26.06.2020 08:39
Slažem se da je dosta opširno i u redu mi je ih dočekati sa svim zaštitnim sredstvima i maskicama, ali ne za sve dane boravka maskice. Mišljenja sam da oni sami trebaju misliti na svoje zdravlje tijekom svog putovanja tako da vjerujem da ih imaju sa sobom. Uostalom, imaju i oni preporuke i obveze u svojim zemljama pa nije valda da čim predju granicu da sve zaborave! Bar se nadam! Vjerujem da sam sve napravila s moje strane da zaštitim susjede, goste i sebe! Vrijeme će pokazati. Lijep pozdrav svima i držite se svi ma gdje bili!
Ankica - Barban 26.06.2020 23:06
U cijelosti prihvaćam mišljenje gosp. Silvane iz Zadra. Svako od nas iznajmljivača ima obvezu pobrinuti se, kako o vlastitoj sigurnosti, tako i o sigurnosti svojih gostiju i susjeda. Međutim to ne znači da sve mora pasti na leđa iznajmljivača - pa nismo mi socijalne ustanove koje moraju sve osiguravati.
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Službene preporuke za iznajmljivače: Kako organizirati prihvat gostiju u obiteljskom smještaju tijekom epidemije COVID-19

Gdje provjeriti važeće mjere prelaska državnih granica Hrvatske i ostalih zemalja u svijetu?

Popularno: