Aktualno
3.3K

IQM Destinaton Jastrebarsko: Pozivnica svim dionicima u turizmu na uključivanje u sustavan razvoj kvalitete

Jastrebarsko se upisuje na listu od 24 mjesta u Hrvatskoj koji provode projekt IQM Destination - projekt za sustavno upravljanje kvalitetom turističke ponude. Uključiti se mogu svi dionici pa tako i jaskanski iznajmljivači

Integralno upravljanje kvalitetom (IQM) turističkih destinacija je projekt ključan za razvoj i rast turističke ponude. Obuhvaća i umrežava različite dionike u destinaciji što se pokazalo posebno važnim uslijed ekspanzije turizma. IQM je važan alat u podizanju kvalitete turističke ponude za održivi razvoj turizma.

Broj destinacija koje u Hrvatskoj provode IQM projekt stalno raste. Trenutno se provodi u 24 destinacije kojima se pridružuje i Jastrebarsko. 


Prijeloman trenutak u razvoju jaskanskog turizma

"Projektom želimo postići najbolji odnos dionika u turizmu, lokalnog stanovništva i turističke zajednice u međusobnoj integraciji, umrežavanju i povećanju kvalitete destinacije. Jastrebarsko se u svom turističkom ciklusu trenutno nalazi u visokoj fazi razvoja, stoga je upravo ovaj trenutak vrlo bitan kako bi se na pravilan način zadržao rast, ali i postojeća kvaliteta koja je neophodna za pozitivnu sliku destinacije i nadmašivanje očekivanja gostiju", izjavila je tom prilikom Petra Masnec, direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog.

"Ispitivanje stavova građana o destinaciji u turizmu imperativno je za daljnji rast. Na prvom mjestu pozivam lokalne dionike koji su nositelji turizma da se uključe u projekt koji će im pomoći u poslovanju, što će pridonijeti izvrsnosti u svim segmentima turizma. Nakon toga, na uključivanje ćemo pozvati i građane", istaknula je Masnec.
 

Poziv na uključenje u IQM Destination Jastrebarsko

Projekt se provodi u suradnji s tvrtkom Feel IQM. Pozivaju se svi dionici u turizmu na uključenje i sudjelovanje u projektu i razvoju održivog turizma u Jastrebarskom. U prvoj fazi se prijavljuju ugostiteljski objekti, hoteli, privatni iznajmljivači, OPG-ovi, udruge, turističke agencije i atrakcije putem prijavnice na stranicama TZ grada Jastrebarskog.
 

U sklopu projekta IQM destinacije provode brojne besplatne edukacije za domaćine za svog područja

Prijava je jednostavna, a svi uključeni će moći biti dio sustavnog i kontinuiranog provođenja početne analize, destinacijskog menadžmenta, savjetovanja kako unaprijediti destinacijsku umreženost dionika u turizmu, mjerenja online reputacije destinacije, lokalne autohtone priče, promocije domaćih kvalitetnih proizvoda i kulturne baštine destinacije. Projekt IQM stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti.

Iskusni tim eksperata i edukatora čine Đurđica Šimičić, Anamarija Cicarelli i Pero Matić.
Spremi

Iznajmljivanje objekta za robinzonski smještaj

Uradi sam: Jednostavna polica s ljestvama

Mala škola opremanja apartmana

Prijetnje i ucjene gosta radi postizanja povoljnije cijene smještaja

Vrste borova i jelki: Kako odabrati idealno božićno drvce za vaš dom ili apartman?

Sufinanciranje solara privatnim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Sezona je bila jako dobra, može li sljedeća biti još bolja? Property management agencija Irundo savjetuje kako se pripremiti za turističku 2023.

World Travel Market 2022.: Nitko ne bi radio u turizmu

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Besplatni online tečaj Instituta za turizam za mlade u dobi od 18 do 30 godina

Humanitarna akcija More ljubavi: Istarski iznajmljivači za potrebitu djecu

Popularno: