Ideje i trendovi
4.2K

Ručnici za plažu: 3 slučaja u kojima bismo ih trebali ostaviti na raspolaganje gostima

Polemika oko ručnika je stara koliko je i iznajmljivačkog poslovanja. Kao dodatak ponudi smještaja, ručnici za plažu su vrlo cijenjeni, a postoje i slučajevi u kojima je mudro imati ih...

Uvjeti za kategorizaciju su jasni: dva ručnika (jedan manji, jedan veći po gostu) za kategoriju tri zvjezdice, tri ručnika (dva manja i jedan veći) za zvjezdanije kategorije. Nigdje nije navedena dimenzija ručnika (srećom, zaboravili su to) pa obično svojim gostima ostavljamo manji ručnik “za lice” i veliki “za tuširanje”. Koliko nas ostavlja gostima na raspolaganje ručnike za plaže?
 

I sami putujemo, odsjedamo po privatnim kućama i hotelima. Ručnici za plažu nisu standard niti obveza, već dobra volja domaćina

Na popisima dodataka ponudi smještaja koji će oduševiti goste nalaze se ručnici za plažu, možda baš zato što su čin dobre volje. Daleka putovanja zračnim prometom nisu prijateljski raspoložena prema teškoj prtljazi, koferima natrpanima plažnim ručnicima.

Ako stižu avionom, gosti će cijeniti velike i udobne ručnike za plažu koje neće morati ponijeti od doma ili kupiti. Mnoge naše male destinacije i nemaju trgovine u kojima se kupuju rekviziti i ručnici  za plažu. Sve to treba uzeti u obzir kod odluke ostaviti ih ili ne u smještaju.
 

Kad su ručnici za plažu potrebni u smještaju?

1. Gosti stižu avionom?

Kao što smo već naveli gore, mnoge aviokompanije imaju ograničenja težine prtljage. Dodatan kofer se dodatno plaća, a tarife nisu jeftine. Povoljnije je ručnik kupiti u destinaciji, ali gosti će biti zahvalni ako im ga jednostavno stavimo na raspolaganje.


2. U našem mjestu nema trgovine s ručnicima?

Trgovine s ručnicima nema, plaže ima. Logično je da ćemo u tom slučaju svakako ostaviti ručnike za plažu gostima i to zbog idućeg razloga…


3. Ne želimo da ručnici iz kupaonice završe na plažama?

Ako smo za goste kupili kvalitetnije ručnike ili one svijetlih boja (bijele?!), vjerojatno ne želimo da ih gost ponese na plažu pa da završe puni pijeska ili namazani losionima za brzo tamnjenje i kremama za sunčanje. Ako gost nema ručnik za plažu, šanse da će odnijeti jedan od velikih ručnika iz kupaonice su ogromne. Zapravo, 100%-tne.

U tom slučaju je ostavljanje ručnika za plažu jednostavno mudrije.

Ručnik za plažu

 

Kakve ručnike za plažu nabaviti?

Ako smo barem na jedno od gore navedenih pitanja odgovorili potvrdno, bilo bi bolje za naš profesionalni ugled i bolje recenzije smještaja ostaviti ručnike za plažu na raspolaganje gostima.
 

Nekada su takvi ručnici bili prilično skupi, danas se po trgovačkim centrima mogu pronaći razne jeftine varijante. Ne ustručavajte se kupiti šarene ručnike - to olakšava pranje

Ako i sami boravimo u smještaju ili smo u prilici pregledati što gost ostavlja prilikom checkout-a, svakako je bolje uložiti u kvalitetnije i skuplje ručnike. Bit će dugotrajniji i lakše će se održavati. Međutim, ako ne možemo pratiti goste na odlasku, radije ćemo se odlučiti za povoljnije varijante. Ima gostiju koji vole iz smještaja ponijeti suvenire, a ručnik za plažu bi mogao pobuditi takve porive. Čak i uz skupe avionske prtljažne tarife.  

Spremi

UNWTO: Otvorene prijave za najbolje turističko selo

Kakve nam trendove u obiteljskom smještaju donosi 2017.?

Dalmatia Storytelling Destination: YouTube premijera promotivnih turističkih videa

3T - Tourism, Travel & Tech: Drugo izdanje konferencije o tehnološkim inovacijama u turizmu

Psihologija gosta: 5 psiholoških okidača za bolju promociju našeg smještaja

​Turističke statistike za 2019. godinu: 5 posto više turista nego lani

Ugradnja parketa: 9 savjeta za odličan izgled novopostavljenog parketa

Zašto su hrvatska skijališta već godinama veliki gubitnici domaćeg turizma?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

7 korisnih načina na koje privatni iznajmljivači mogu doprinijeti prosperitetu lokalne ekonomije

Kreativno oglašavanje smještaja - jednostavan, ali moćan način za privlačenje pažnje turista

Popularno: