Ideje i trendovi
502

10 najpopularnijih turističkih atrakcija na svijetu u 2022.

Nazivi kojih turističkih atrakcija su najčešće pretraživani tijekom 2022. godine?

Na kraju svake godine Google, najpopularnija tražilica, izbaci pojmove koji su najčešće ukucavani u onaj bijeli prozorčić koji zna sve odgovore i vodi do svih mjesta u virtualnom svijetu. Koja su mjesta na svijetu najpopularnija prema broju pretraga na Googlu?


Najpopularnije turističke atrakcije na svijetu u 2022.

1. Sky Garden, London, Velika Britanija

Sky Garden je najviši javni vrt u Londonu, smješten na vrhu staklenog nebodera visokog 43 kata, otkud se pruža predivan panoramski pogled na čitav grad. 

Sky Garden
 

2. Setas de Sevilla, Seville, Španjolska

Drvena konstrukcija s dva betonska stupa koja pridržavaju konstrukciju vidikovca oblikovanog kao gljiva. Šest velikih gljivolikih suncobrana su djelo berlinskog arhitekta Jürgena Mayera koji je pobijedio na natječaju Gradskog vijeća Seville za obnovu trga Plaza de la Encarnación.

Setas de sevilla
 

3. Tanah Lot, Bali, Indonezija

Tanah Lot, što znači "kopno u moru" je stijena na Baliju na kojoj se nalazi drevni hinduistički hram Pura Tanah Lot, popularno mjesto za stvaranje dojmljivih fotografija.

Tanah Lot
 

4. HeHa Ocean View, Indonezija

HeHa Ocean View je turistička atrakcija u Indoneziji koja je otvorena 1. veljače 2021. U suštini se radi o vidikovcu s kojeg puca nezaboravan pogled na ocean zbog čega je savršeno mjesto za instagramične fotografije. 

HeHa Ocean View
 

5. Ponta da Piedade, Lagos, Portugal

Ponta da Piedade je slikoviti rt s formacijom stijena duž obale grada Lagosa. Žuto-zlatne stijene su negdje visoke i do 20 metara, a pod njima je i niz špilja koje se mogu posjetiti brodom.

Ponta da Piedade
 

6. Oshino Hakkai, Oshino, Japan

Oshino Hakkai je osam izvora koji izviru iz vodenih bazena unutar planine Fuji. Oni su spomenik prirode Japana, dio svjetske baštine i jedna od slikovitih turističkih atrakcija.

Fuji
 

7. Belvedere del Gianicolo, Rim, Italija

Pogled s Belvedere del Gianicolo je jedan od najljepših u Rimu, mjesto s kojeg možemo jednim pogledom obuhvatiti arheološke spomenike i detalje rimskih ulica, zgrade i povijesne građevina. Također, ovo je mjesto za spektakularne zalaske sunca i fantastičke fotografije grada. 

Belvedere del Gianicolo
 

8. Petrin toranj, Prag, Češka

Još jedan vidikovac na listi je Petřín toranj s čeličnim okvirom visokim 63,5 metara na istoimenom brdu u Pragu. Toranj je izgrađen 1891. po uzoru na Eiffelov toranj i korišten je kao odašiljač. Danas je glavna turistička atrakcija. 

Petrin toranj pogled
 

9. Miradouro de Santa Luzia, Lisabon, Portugal

Romantična terasa s pogledom na grad i rijeku Tajo. Miradouro, što znači vidikovac, Svete Lucije je jedan od mnogih bajkovitih vidikovaca u glavnom gradu Portugala, smješten nadomak centra za visini od 200-tinjak metara.

Miradouro de Santa Luzia


10. Wuling, Nantou County, Tajvan

Izgleda da volimo visine, premda Wuling nije vidikovac, ali se radi o najvišoj asfaltiranoj cesti na Tajvanu koja vodi do planinskog prijevoja u Renaiju blizu vrha Hehuanshan unutar Nacionalnog parka Taroko. 

Wuling Tajvan
Spremi

Relax Adria - tri dana opremanja apartmana

5 koraka do nižih troškova i cijena električne energije za domaćinstva

Planiranje rasvjete u apartmanu za privlačnije fotografije smještaja i ugodniji boravak gostiju

Čatrnja naša svagdašnja: Od redukcije vode do vječno upaljenih klima-uređaja u apartmanima

Human friendly smještaj: Priča o empatiji i što mi iznajmljivači imamo s tim?

Kako uloviti rezervacije smještaja za 2021. godinu?

Opremanje blagovaonice: Kako iskoristiti stare stolice u novoj blagovaonici?!

Zašto je važno odgovoriti na svaki upit za smještaj pa i onda kada smo zauzeti

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Biramo najbolje planinske kuće za odmor u Hrvatskoj

Miso juha - tanjur pun zdravlja

Popularno: