Dizajn
5.1K

Srebrna i zlatna dekoracija u kući, stanu ili apartmanu: 5 važnih savjeta za ljepši interijer

Kako postići moderan i elegantan izgled interijera? Zašto su zlatni, srebrni i brončani detalji sjajan dodatak dizajnu unutrašnjosti nekog prostora? Kako srebrna i zlatna dekoracija utječu na energiju doma i na što se fokusirati kod dekoriranja?

Brončana, srebrna i zlatna dekoracija mogu biti odličan dodatak modernom izgledu vašeg interijera. Sjajne boje uglavnom povezujemo s luksuzom pa će vaš dom izgledati elegantnije, sofisticiranije i bolje. Tražite li način kako kvalitetno uklopiti srebrnu i zlatnu dekoraciju u vaš prostor, slijedi nekoliko savjeta:


Zlatne i bakrene detalje kombinirajte sa svjetlijim zidovima

Zlatna, bakrena i brončana boja odličnu se slažu sa svjetlijim zidovima. Ukoliko u prostoru imate bijele zidove, zlatna će boja savršeno nadopuniti prostor elegancijom i ekskluzivnošću. Birajte male, ali dominantne zlatne detalje koji će jasno istaknuti ljepotu prostora. Nikako nemojte pretjerivati sa zlatnim i bakrenim detaljima, već ih koristite odmjereno. 


zlatni zid za lješiš izgled interijera


Srebrna dekoracija odgovara tamnijem koloritu

Srebrna boja donosi sjaj kroz svjetliju nijansu pa je samim time poželjna u kombinaciji s tamnijim koloritom zidova i namještaja. Dakle, uređujete li prostore u kojima dominiraju tamnije boje, svakako odaberite dekoracije u srebrnoj boji. Atraktivni srebrni elementi naglasit će fokusne točke prostora pa će kvalitetno povezati sve detalje unutar interijera. Kao i u prošlom primjeru, nemojte pretjerivati s korištenjem srebrnih dekoracija, već mogućnosti dekoriranja koristite umjereno.


srebrna i zlata dekoracija


Srebrna i zlatna dekoracija u kombinaciji s ogledalom

Srebrne i zlatne dekoracije stvorit će jedinstvenu atmosferu u domu, kroz isticanje ekskluzivnosti i otvorenosti prostora. No, želite li naglasiti sjaj koji donose zlatna i srebrna boja svakako se poigrajte s postavljanjem dodatnih ogledala na strateški važna mjesta. Kroz ogledala ćete postići svojevrsnu dubinu prostora, ali i naglasiti prostranost koja je posebno važna kod mnogih kuća i stanova. Ogledala pozicionirajte tako da zrcale zlatne i srebrne nijanse, odnosno da zaokružuju dojam kojeg stvaraju sjajni dekorativni elementi.

 

Svjetlucave površine za dodatno naglašavanje ekskluzivnosti

Svjetlucava površina stola, ormara, svjetiljki i raznih drugih stvari u vašem prostoru dodatno će naglasiti ekskluzivnost i moderan stil koji želite postići. Poigrajte se sa raznim svjetlucavim površinama pa stvorite dojam blještavila, pazeći da ne pretjerate u tome. Naime, previše svijetlih površina može stvoriti efekt previše sjaja u prostoru, što prouzrokuje određenu nelagodu korištenja prostora. Dakle, ponovno budite umjereni u korištenju i brižno odvagnite što vam treba ili ne treba.


zlatna dekoracija kroz vaze


Zlatna dekoracija kroz nenametljive lampe i vaze

Zlatna dekoracija se može kvalitetno istaknuti kroz pravilno pozicioniranje ne prevelikog broja zlatnih vaza i lampi. Atraktivne lampe tradicionalnog ili modernog dizajna mogu, osim dekorativne, imati i funkcionalnu svrhu pa su posebno pogodne za ormariće u spavaćim i dnevnim sobama. S druge strane, vaze su iznimno jeftin dekorativni element kojeg možete koristiti gdje i kako želite. Pozicioniranjem dvije ili više vaza u prostoru dnevnog boravka, možete stvoriti atmosferu luksuza i sofisticiranosti koja će kvalitetno naglasiti sve ostale detalje u prostoru.


Naglašavanje ekskluzivnosti kroz pribor za jelo i piće

Jedan od najjednostavnijih i najčešćih oblika naglašavanja ekskluzivnosti u domu ili apartmanu jest kroz atraktivan pribor za jelo i piće. Predivne žlice i viljuške u zlatnim, srebrnim ili bakrenim tonovima mogu izgledati poprilično otmjeno u kuhinji i blagovaonici. S druge strane, sjajne zlatne vaze mogu se savršeno uklopiti u dnevni boravak, posebice kada dolaze u kombinaciji s zlatnim elementima na predivnim šalicama za čaj ili kavu. Naglašavanje stila kroz pribor za jelo i piće je povoljan i prilično efektan način isticanja ljepote prostora.


Zlatna rasvjeta kao element povezanosti prostora


Zlatna rasvjeta kao element povezanosti prostora

Zlatna ili srebrna rasvjeta može se pronaći u mnogobrojnim domovima i apartmanima, a sjajan je način za isticanje ljepote prostora i stvaranje povezanosti u prostoru. Od rasvjete ionako očekujemo sjaj i toplinu pa su rasvjetna tijela u zlatnim, srebrnim ili brončanim nijansama samo dodatak na cjelokupnu priču. Veliki lusteri atraktivnog dizajna doći će do posebnog izražaja budu li u zlatnoj ili srebrnoj boji. Ako je potrebno, luster možete s prostorom povezati dodavanjem nekoliko zlatnih elemenata u razne dijelove određenog prostora.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Anketa za iznajmljivače: Kakva je popunjenost obiteljskog smještaja u 2019.?

Akontacija za smještaj: Ima li gost pravo na povrat novca

Tiny Houses u Hrvatskoj - održivo stanovanje i hit u najmu turističkog smještaja

Turizam kao stimulans za pranje novca na tržištu nekretnina

Channel manager Hrvatska: Što nudi domaće tržište softvera?

Luksuz na putovanjima današnjice je pitka vode iz slavine

​Čišćenje vunenog tepiha: 5 koraka do savršeno čistog vunenog tepiha

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Zašto je zlatna vaza važan element stvaranja modernog i luksuznog stila uređenja interijera?

Neuništive biljke za apartmane - 6 ljepotica koje neće zamjeriti odsutnost domaćina

Popularno: