Aktualno
12.2K

Bespovratne potpore ruralnom turizmu Osječko-baranjske županije

Osječko-baranjska županija objavila je tri javna poziva u vrijednosti od gotovo 170.000 eura za potpore u ruralnom turizmu. Javni poziv za unaprjeđenje i razvoj je otvoren do 16. svibnja 2023., a pozivi za eno i gastro ponudu te organizaciju sudjelovanja na manifestacijama do utroška sredstava

Ukupno tri javna poziva vrijedna 167.230 eura objavljena su u Osječko-baranjskoj županiji za dodjelu potpora iz proračuna za 2023. godinu. Pozivi se odnose na investicije u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama. 

Prvi poziv obuhvaća ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, a prijaviti se mogu svi koji su troškove generirali od 9. lipnja 2022. godine. Potpora iznosi 50% prihvatljivih troškova, odnosno, maksimalno 3.980 eura. Rok za prijavu je do 16. svibnja ili do utroška sredstava.

Drugim javnim pozivom se dodjeljuju potpore za eno i gastro ponudu. Sufinanciranje je 50% plaćenih računa, a prihvaćaju se računi plaćeni od 28. lipnja 2022. godine, odnosno, od dana zatvaranja javnog poziva prethodne godine. Prijave su otvorene do utroška sredstava.

Treći poziv se odnosi na organizaciju sudjelovanja na manifestacijama i sajmovima, a prijavitelji mogu ostvariti potporu do maksimalno 6.636,00 eura. Rok za prijavu je također do utroška sredstava.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, Tatjana Turalija, naglasila je da je prošle godine prvi poziv bio zatvoren već nakon šest dana i da su sredstva utrošena ranije nego što se očekivalo. Zbog toga su odlukom pokriti i razdoblje prije 1. studenoga, ističe Turalija.

Pozivi se odnose na izgradnju, dogradnju, proširenje objekata i smještajnih kapaciteta te podizanje konkurentnosti i ulaganje u marketinške aktivnosti, a sve informacije su dostupne na mrežnim stranicama Osječko-baranjske županije. Izravno se možete obratiti i Upravnom odjelu za turizam, kulturu i sport OBŽ  na adresi Trg Lava Mirskog 3a ili na telefonski broj 031 221 561. 

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Konferencija 3T 2022. - od umjetne inteligencije i robota do TikTok promocije u turizmu

Vinski turizam ima velike šanse za brzi oporavak uz nove (nakon)pandemijske navike turista

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Design District sajam: Od eko namještaja do turističkog smještaja budućnosti

Budućnost ruralnog turizma u Hrvatskoj

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Kako biti viđen? 5 popularnih marketinških alata za učinkovito oglašavanje smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Suhozid - tragovima čipke od kamena

Turističke brojke u porastu, inflacija u padu

Popularno: