Aktualno
10.1K

Hrvatski obiteljski smještaj najatraktivniji u Europi

Na svečanoj dodjeli nagrada za najbolji obiteljski smještaj u Europi, Hrvatska osvojila 1. mjesto u čak četiri od ukupno osam kategorija. Hrvatski domaćini su najuspješniji na Best Holiday Home in Europe Award 2017.

Čak četiri predstavnika obiteljskog smještaja iz Hrvatske su proglašeni najboljima u svojim kategorijama na sinoćnjoj dodjeli nagrada obiteljskom smještaju u Bruxellesu, u organizaciji European Holiday Home Association (EHHA). Smještajni objekti i domaćini iz Hrvatske su pobijedili u četiri od ukupno osam kategorija, čime je Hrvatska uvjerljivo nadmašila predstavnike konkurentskih turističkih zemalja Europe.

Hrvatska je imala po nekoliko kandidata u svakoj od 8 kategorija:

 1. Najbolji obiteljski smještaj u metropoli - Holiday Villa Split

 2. Najbolji obiteljski smještaj na plaži - Kuća za odmor Pelješac-Sreser, Sreser; Verudica, Pula; Villa Sea Edge, Pelješac

 3. Najbolji obiteljski smještaj u destinaciji obiteljskog turizma - Villa Falcon Rook, Konavle; Kuća za odmor Makarska-Gornje Podbablje

 4. Najbolji eco obiteljski smještaj - Villa Milica, Šajini, Istra; Villa Prosika, Tisno

 5. Najbolji pet friendly obiteljski smještaj - House Ulika, Šišan, Istra

 6. Najbolji wellness obiteljski smještaj - Žminj-Vadediji kuća za odmor

 7. Najpristupačniji obiteljski smještaj (za osobe s invaliditetom) - Split-Srinjine kuća za odmor

 8. Oobiteljski smještaj jedinstvene ponude i lokacije - Villa Vista, Zamask, Istra


Hrvatski domaćini najbolji u kategorijama wellness, obiteljski odmor, jedinstvenost i smještaj na plaži

Pobjede u svojoj kategoriji je odnijela Vila Vista iz Zamaska za najbolji smještaj na jedinstvenoj lokaciji. Ova kuća za odmor se nalazi u Središnjoj Istri, na brijegu u blizini Pazina, otkud puca fantastičan pogled na obalu, Triglav te okolicu s više od stotinu sela i zaseoka.

U kategoriji kuća na plaži, pobjedu je odnio apartman iz Sresera, uređen u suvremenom stilu, čija terasa doslovno izlazi na plažu. U istoj kategoriji smo imali još dva finalista: kuće za odmor iz Istre i s Pelješca.

Villa Falcon Rook u Konavlima je ponudila najbolje mjesto za miran odmor s obitelji, a kuća za odmor Žminj-Vadediji je pobijedila u wellness kategoriji s dodacima ponudi smještaja poput spa zone, saune, vanjskog bazena i konobe.

Među pobjednicima su se još našla i domaćinstva za pružanje usluge smještaja iz Grčke, Norveške, Francuske, Danske, Velike Britanije i Italije, a ukupno je u izboru sudjelovalo 18 europskih zemalja. Od 64 nominirana smještaja, 12 je bilo iz Hrvatske, što potvrđuje jaku prisutnost hrvatskih domaćina na turističkom tržištu Europe.

 

Best Holiday Home Award kao prezentacija raznolikosti i kvalitete

Nagrada za najbolji obiteljski smještaj u Europi (Best Holiday Home in Europe Award) je utemeljena 2015. godine. European Holiday Home Association (EHHA), krovna udruga organizacija obiteljskog smještaja na području Europe, je pokrenula dodjelu nagrada za obiteljski smještaj u svrhu promocije i demonstracije raznolikosti i kvalitete smještaja u domaćinstvima.

Podsjetimo se, Zajednica obiteljskog turizma pri HGK, naša najaktivnija udruga domaćina, je postala članica EHHA-e u ožujku ove godine, a predstavnika EHHA-e smo imali priliku upoznati na Forumu obiteljskog smještaja u Zadru. Suradnja s EHHA-e se temelji na afirmaciji hrvatske ponude obiteljskog smještaja kao primjera dobre prakse u Europi, a članstvo u krovnom europskom udruženju za domaći turizam znači bolju promociju te ostvarivanje preduvjeta za bolju vezu vlasti, lokalne zajednice, domaćina i gosta.

 

Kriteriji za nominaciju za najbolji obiteljski smještaj

Nagrade se dodjeljuju na temelju kriterija:

 1. Fotografije smještaja/Video

 2. Komentari gostiju

 3. Priznanja (zvjezdice, druge nagrade)

 4. Kvalitetan i detaljan opis smještaja

 5. Aktivnost na društvenim mrežama

 6. Lokacija smještajnog objekta

 7. Opremanje i uređenje interijera

 8. Uređenje okoliša objekta


Izvrsnost po svim navedenim kriterijima je zajednička svim nominiranim objektima, a sama nominacija velikog broja objekata iz Hrvatske pokazuje kako naši domaćini prate trendove te konstantno ulažu u podizanje kvalitete smještaja i promocije na turističkom tržištu.

Ovdje pogledajte sve pobjednike i finaliste natječaja u svim kategorijama. 

Od srca čestitamo svim dobitnicima i želimo puno ovakvih priznanja njima i ostalima domaćinima na području Lijepe naše!

Spremi

GTP Stolice & Oprema za ugostiteljstvo: Dobar dizajn interijera privlači goste i podiže cijene noćenja

Besplatne vođene šetnje putevima Dobrinjštine

Hrvatska turistička zajednica proslavila 30 godina rada

PLACE2GO - sajam turizma koji približava daleke horizonte bit će otvoren u Areni sa slobodnim ulazom za sve posjetitelje

Muči te nelojalna konkurencija?

Kako odabrati idealan klima uređaj za apartman i održavati ga u vrhunskom stanju

Domaća ćakula: Od dvostruke rezervacije do stostrukih muka ježevih

Kako koristiti ChatGPT u iznajmljivanju privatnog smještaja?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Koliko su važne recenzije gostiju i kako upravljati komentarima na smještaj

Austrijanci među gostima iz EU koji najviše troše na putovanja, Česi i Mađari najmanje

Popularno: