Aktualno
1.1K

Otvorene prijave za Ružu Zagrebačke županije 2024.

"Ruža Zagrebačke županije" je nagrada za izvrsnost u turističkom sektoru u šest kategorija. Online prijave su otvorene do 21. ožujka 2024.

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine će dodijeliti prestižnu nagradu za izvrsnost u turizmu nazvanu "Ruža Zagrebačke županije”. Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija koje obuhvaćaju Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativne proizvode i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajne objekte te Djelatnike iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.


Izvrsni turistički rezultati zelenog zagrebačkog prstena

U srijedu 21. veljače u prostorijama Zagrebačke županije je održana tiskovna konferencija koja je označila početak javnog poziva za sudjelovanje u označavanje izvrsnosti i dodjeli ovogodišnjih Ruža. Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, istaknula je da je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija blizu metropole, i da obiluje kulturnim, tradicijskim i modernim manifestacijama.

Konferencija za medije TZ Zagrebačke županije

Konferencija za medije TZ Zagrebačke županije


Naglasila važnost zelenog zagrebačkog prstena koji privlači ljubitelje sporta, prirode i boravka na otvorenom, uz nagli rast posjećenosti destinacije i povećanje noćenja. Istaknula je zajednički rad u stvaranju prepoznatljive turističke priče te suradnju s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima.

Govoreći o izvrsnim turističkim rezultatima u 2023., Alilović je iznijela podatak o oko 14% više dolazaka i oko 13% više noćenja u odnosu na prethodnu rekordnu godinu, što svjedoči o uspjehu turističkih aktivnosti u regiji.


"Ruža zagrebačke županije" - prijave do 21. ožujka

Pozivajući građane, turističke djelatnike i objekte u turizmu, Alilović je istaknula njihovu važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije. Godišnjom nagradom  "Ruža Zagrebačke županije” želi se nagraditi njihov rad, motivirati ih za daljnje unaprjeđenje poslovanja te istaknuti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma.
 

Podsjećamo, prošle 2023. godine "Ruža Zagrebačke županije" je dodijeljena po prvi puta, a u kategoriji smještaja nagrade su osvojili Kamp Zagreb i Hotel Royal Airport

Javni poziv za sudjelovanje u natječaju "Ruža Zagrebačke županije" otvoren je do 21. ožujka 2024. godine. Dostupna je online prijavnica, a Pravilnik o dodjeli nagrade je objavljen na stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Ocjena najboljih projekata, poslovanja i praksi u turizmu provest će ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma. Svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici.

Spremi

Novinarski dom u Zagrebu domaćin konferencije o turizmu u organizaciji Veleposlanstva Italije

Oglašavanje apartmana - kako zaploviti prostranstvima interneta?

Ako se po jutru dan poznaje, na pragu smo sjajne sezone

Hrvatski turizam u brojkama 2016.

Kako do potpora turističkim projektima za privatne iznajmljivače

Dodaci ponudi smještaja: Hoće li turisti pamtiti ovo ljeto po dosadi u destinacijama bez uobičajenih ljetnih događanja?

HBOR i MINT: Krediti za privatne iznajmljivače s kamatom od 2 posto

Kategorizacija apartmana i kuća za odmor - utječe li datum rješenja na naše financijske obveze?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

KVIZ UTORKOM: 10 pitanja o ljudima i čarima čarobnoga Zagorja

KVIZ UTORKOM: Baranja - istočna zvijezda sjajna u 10 lakih pitanja

Popularno: