Aktualno
2.9K

Top 5 zemalja za ulaganje u nekretnine s turističkim potencijalom u 2022. - među njima i jedna susjedna država

Ulaganje u nekretnine je jedan od najstarijih oblika štednje i generiranja prihoda, u slučaju da kupljeni objekt ima turističkog potencijala. Koje su svjetske destinacije najpoželjnije među stranim ulagačima?

Ulaganje u nekretnine je jedan od najstarijih načina štednje i generiranja novih prihoda, piše Yahoo!finance. Piše i da je otpočetka pandemije, tržište nekretnina u SAD-u podivljalo pa mnogi Amerikanci traže zemlje po čitavom svijetu u kojima se kupovina nekretnina s turističkim potencijalom isplati.

Osim Amerikanaca, u kriznim uvjetima u kojima živimo, tržište nekretnina zanima mnoge, a na listama najpopularnijih zemalja se nalaze različite destinacije. Izdvojili smo one zemlje koje se nalaze na većini lista s preporukama stranim ulagačima.
 

1. Panama - privlačna ulagačima već dva desetljeća

Panama
Boscas del Toro, Panama


Posljednja dva desetljeća je Panama omiljena zemlja ulagačima u nekretnine. Cijene na tržištu nekretnina su prilično stabilne, tvrde izvori poput ThinkAdvisora i RevenueLanda, a gospodarstvo je raznoliko i dinamično. Na obali Pacifika se može kupiti jednosoban ili dvosoban apartman s pogledom na more i planine po cijeni od 200-tinjak tisuća eura.
 

2. Filipini - novo tržište vrijedno pažnje

Filipini

El Nido, Filipini


S cijenama nekretnina koje su u regiji glavnog grada Manile u 2021. pale za 18%, Filipini su nova zanimacija na tržištu. Predivne plaže i gostoljubivo stanovništvo, dodatan su razlog pojačanom interesu investitora u nekretnine za turistički najam.
 

3. Brazil - 50 tisuća eura za bungalov uz Atlantik

Brazil

Pelorinho, Brazil


S gospodarstvom koje se oporavlja, Brazil je vrlo zanimljiv ulagačima. Među najpovoljnijim je zemljama koje nude nekretnine uz more. U pokrajini Caera, na sjeveroistočnim obalama Atlantika, može se kupiti bungalov uz more za 50-ak tisuća eura.
 

4. Poljska

Poljska
Gdanjsk, Poljska


Iako ne spada među najatraktivnije destinacije u Europi, Poljska ostvaruje značajne prihode od turizma, posebno u gradovima Krakov, Varšava, Gdanjsk, Poznanj, itd. U posljednjem desetljeću 26% je više stranih investicija u nekretnine, a cijene održavaju stabilnu stopu rasta od 2,3% uz potencijal nastavka. U međuvremenu su Poljaci i popustili s propisima pa su trenutno ulaganja u nekretnine u poljskim gradovima jedna od najpoželjnijih investicija. 
 

5. Crna Gora

Crna Gora

Kotor, Crna Gora


Iznenađuje li što je Crna Gora u top 5 najpoželjnijih zemalja za ulaganje u nekretnine s turističkim potencijalnom? Iako su cijene nekretnina porasle za 36% u 2021., Crna Gora je još uvijek poželjna ulagačima. Prinos od najma je 7,53%, a nudi se prekrasno more, netaknute plaže i - lijepo vrijeme. Zamjera se sezonalnost turizma, ali sezonu produljuje nautički turizam pa su i luke, marine i brodovi također prilika za ulaganje.

Spremi

Interes za putovanja još uvijek viši nego lani, turistima i ovu godinu najzanimljiviji Rovinj

Zašto koristiti Instagram za oglašavanje smještaja?

​Kamin u kući, stanu ili apartmanu: Top 6 razloga za i protiv kamina

Milan Drmić: Kako od stare drvene kuće do tradicijske ljepotice trajne vrijednosti

Naknada za završno čišćenje - treba li je naplaćivati posebno ili ne?

Besplatni online tečaj Instituta za turizam za mlade u dobi od 18 do 30 godina

​Gdje postaviti police za bolju iskorištenost prostora male kupaonice

Dekorativni kamini: Kako samostalno napraviti predivan umjetni dekorativni kamin?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Nacionalni program oporavka i otpornosti: 50 milijuna kuna privatnim iznajmljivačima za zelenu tranziciju

Iz fonda od 100 milijuna kuna sufinanciranje obnovljivih izvora energije i za privatne iznajmljivače

Popularno: