Aktualno
4.2K

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Udruga ruralnog turizma Hrvatske će održati prvu od 37 terenskih edukacija o važnosti i promociji seoskog turizma u srijedu 15. rujna na imanju Moslavačka priča u Maloj Ludini

“Nakon uspješno održanih online radionica za predstavnike turističkih zajednica, krećemo u drugu fazu projekta Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima koji se provodi uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta. U suradnji s turističkim zajednicama i lokalnim akcijskim grupama, do kraja godine održat ćemo 37 terenskih radionica kako bismo pružateljima usluga omogućili što lakši upis u aplikaciju moj-seoski.hr, a samim time i promociju putem Digitalnog kataloga seoskog turizma RH, najavila je edukacije Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske (URTH).


Više od tisuću objekata seoskog turizma u RH

 

Radi se o edukativnim radionicama namijenjenima svim zainteresiranim vlasnicima poljoprivrednih gospodarstava koji pružaju turističke usluge. Prema procjenama Udruge, trenutno u Hrvatskoj djeluje više od tisuću objekata seoskog turizma, a taj broj samo raste. Mnoga poljoprivredna gospodarstva se odlučuju na širenje svojih djelatnosti kroz pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga kako bi povećali svoje prihode i olakšali plasman svojih proizvoda na tržištu. 
 

Vinarije, kušaonice, izletišta, etno sela, farme i slična ponuda seoskog turizma bilježi poseban interes u vrijeme pandemije, a to nije samo trend, već i odraz potrebe za održivim razvojem ruralnih sredina i turizma na ruralnim prostorima. Suvremeni turisti sve više traže lokalno uzgojenu hranu i proizvode te sigurnost na svojim putovanjima u održivim destinacijama

URTH smatra da su nepovoljni zakonodavni okvir i nedostatak središnje evidencije o pružateljima usluga seoskog turizma glavne zapreke za daljnji razvoj. Otud suradnja s Ministarstvom turizma i sporta na razvoju aplikacije moj-seoski.hr koja bi poslužila kao platforma za razvoj novog modela seoskog turizma u Hrvatskoj.


Idemo na selo

"Upisom podataka u aplikaciju moj-seoski.hr pružatelji usluga stječu pravo promocije na web portalu Croatia.hr i drugim promotivnim aktivnostima Hrvatske turističke zajednice. Koristim ovu priliku pozvati ih da se upišu u što većem broju što mogu učiniti već sada, a mi ćemo im putem terenskih radionica i podrške pružati potrebnu pomoć oko upisa”, ističe Kuratko Pani.

Priliku za informiranje o promociji putem Digitalnog kataloga seoskog turizma RH prvi će dobiti poduzetnici Središnje Hrvatske, a prva radionica će se održati na seoskom imanju Moslavačka priča u Maloj Ludini u suradnji s Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije i LAG-om Moslavina.

Slijede radionice u Koprivnici, Zelini, Samoboru, a čitav raspored radionica u Središnjoj Hrvatskoj se može pronaći na stranicama Udruge idemonaselo.hr.

Spremi

Je li privatni smještaj dobar, loš ili zao?

Fleksibilne cijene smještaja ne znače spuštanje vrijednosti naših usluga

Luksuz na putovanjima današnjice je pitka vode iz slavine

Iznajmljivanje smještaja – tko se boji inspekcije još?

Do 15. siječnja rok za predaju obračuna turističke članarine - obrazac TZ 2

Bizarne turističke atrakcije: Da li biste proveli godišnji odmor u kući u obliku cipele?

Privatni iznajmljivači Splitsko-dalmatinske županije ipak će graditi bazene uz bespovratne potpore

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ljeto bez kraja: U crvenom, ali bez sumnji u uspjeh posezone

Državljani trećih zemalja više ne moraju imati potvrdu o uplati, dovoljna je rezervacija smještaja

Popularno: