Aktualno
6.5K

​Svjetski dan turizma 2022.: Povoljnije cijene ulaznica u NP Brijuni i Plitvička jezera, popusti na turističke usluge i do 80%

27. rujna je međunarodni dan posvećen turizmu. Tema Svjetskog dana turizma 2022. je “promišljaj turizam”. Mnoge su turističke zajednice promislile pa okupile razne dionike u turizmu na svom području, u promotivnim akcijama s nizom popusta i povoljnosti za posjetitelje u vikendu koji slijedi

Svjetski dan turizma se obilježava na 27. rujna svake godine, još od 1980. Datum označava usvajanje Statuta UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) 1970. godine. Svjetski dan turizma se u mnogim dijelovima svijeta obilježava kroz turističku promociju atrakcija i usluga. Na sam 27. rujna i u tjednu koji slijedi, zainteresiranima su dostupne različite besplatne manifestacije i doživljaji.

Svjetski dan turizma 2022. se obilježava u mnogim destinacijama u Hrvatskoj. NP Brijuni nudi razglede za vikend 2.10. po pristupačnijim cijenama ulaznica.

Sutra u 20:00 sati, ispred Crkve sv. Vlaha u Dubrovniku, održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, na kojem će gostovati i glazbena diva Tereza Kesovija.
 

Pozivnica za vikend u Istri

Svjetski dan turizma u Istri znači raznovrstan i bogat program u kojeg su se uključili mnogi istarski poduzetnici koji nude svoje usluge i proizvode 1. i 2. listopada 2022. upola povoljnije, odnosno, uz popust od 50%.

Zipline, vožnje quadovima, adrenalinski parkovi, kušanje vina po vinarijama u unutrašnjosti Istre, pokazni lov na tartuf, upad u muzeje i galerije, vođeni obilasci šarmantnih mjesta u Istri, tek su dio ponude, čije detalje možete provjeriti na Svjetski dan turizma 2022. u Istri
 

Jahanje na Plitvicama ili Camino u Podravini

TZ područja Plitvičke doline poziva svoje dionike u turizmu da i sami kušaju atrakcije svoga kraja, a ovdje se ima što i doživjeti. Posjet Baraćevim špiljama, quad vožnje, posjet Ranchu Doline jelena biciklima, jahanje i vožnja pravom pravcatom kočijom. Detalji i prijava na Svjetski dan turizma 2022. Plitvičke doline

Svjetski dan turizma će se ove godine obilježiti još i na Krku, Korčuli, TZ Virovitičko-podravske županije osigurava popust od 80% na ulaze u pojedine muzeje i posjetiteljske centre, NP Plitvička jezera će u promotivnom tjednu od 1. do 9. listopada nuditi povoljnije cijene ulaznica, a osmislila je bogat program i TZ Koprivničko-križevačke županije s primamljivim besplatnim vožnjama i raftingom, Camino Podravina vikendom, ulazima u muzeje, i slično.
 

Promišljamo kontinentalni turizam 

TZ grada Zagreba ovu godinu obilježava Svjetski dan turizma u gostima u Vukovaru. “U skladu s ovogodišnjim sloganom Rethinking tourism, odnosno Promišljajući turizam, fokus smo stavili na naš projekt “Kultura turizma” koji provodimo u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade. Naime, ovim projektom mlade uključujemo u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, a oni svojim sjajnim radovima pokazuju kako se sve turizam uistinu može promišljati”, navela je direktorica Martina Bienenfeld.

Na nama je da promislimo kud ćemo za vikend (i na jesenovanje) pa da odaberemo nešto od ponuđenih aktivnosti i doživljaja. Provjerite na stranicama svoje turističke zajednice kako je promislila turizam i što možete doživjeti blizu svog mjesta stanovanja pa tako obilježiti Svjetski dan (promišljenog) turizma i sudjelovati u promociji čari Hrvatske. 
Spremi

​Stolice za blagovaonicu: Top 5 savjeta za odabir idealnih stolica za blagovaonu

Kako odabrati idealan klima uređaj za apartman i održavati ga u vrhunskom stanju

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

Što sve turisti vuku na odmor u svojim teškim putnim torbama i koferima

Top 8 ideja za dodatni sadržaj u kući za odmor koji će oduševiti buduće goste

Laminat ili parket: Koje su prednosti i nedostaci ugradnje parketa ili laminata?

Isušivač vlage: Top 5 savjeta za kvalitetno rješavanje problema vlage u kući ili apartmanu

​Opis nije popis - 10 kreativnih domaćina koji znaju kako opisati svoj smještaj

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kamo na jesenovanje ili kad ćemo Hrvatsku ucrtati u mape najboljih jesenskih destinacija u Europi

Kako je Albanija postala hit na europskom turističkom tržištu s 19% dolazaka više nego 2019.

Popularno: