Događanja
7.9K

Zagreb, 19.03.2020. 3T konferencija 2020.: Je li održivi turizam naša prilika? (ODGOĐENO)

Pod organizacijskom palicom medijske kuće Bug, u Zagrebu 19. ožujka, će se održati 4. izdanje 3T - Tourism, Travel and Tech konferencije koja spaja tvrtke i stručnjake dva vodeća sektora domaćeg gospodarstva - turizma i tehnologije

U pripremi je četvrto izdanje 3T – Tourism, Travel and Tech konferencije, koje će se napuniti Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu 19. ožujka s početkom u 10 sati. Odgovorite na ovih sedam pitanja kako biste saznali jesu li udobne dvorane Kaptol centra mjesto na kojem morate biti tog dana u ožujku:
 

1. Zanima vas koliko je tehnologija utjecala na razvoj turizma i u kojoj mjeri su te promjene promijenile život stanovništva neke turističke destinacije?

2. Zanima vas na koji način tehnologija oblikuje razvoj poslovanja u turističkoj industriji?

3. Zanima vas održivi razvoj turizma i mogućnosti održivog razvoja pri kontinuiranom rastu industrije putovanja?

4. Zanima vas utjecaj turizma na kvalitetu života lokalaca? 

5. Zanima vas da li razvoj tehnologije podržava održivi razvoj turizma ili ga čini nemogućim te kako zadržati kvalitetu života lokalnog stanovništva uz rast turističkog prometa?

6. Zanima vas hoće li aplikacije za turizam budućnosti - VR i AR - smanjiti broj fizičkih putovanja na lokaciju i tako riješiti dio problema?

7. Pitate se zašto sve više gradova ograničava iznajmljivanje preko Airbnb-a i sličnih servisa?


Ako ste na većinu pitanja odgovorili potvrdno, onda je vaše mjesto na 3T konferenciji potrebno. Jer ovogodišnje izdanje konferencije će pokušati odgovoriti upravo na navedena pitanja, ali i mnoga druga koja prate turističku industriju i neizbježnu sinergiju turizma i tehnologije.

3T konferencija je prva konferencija na ovim prostorima koja je spojila turizam i IT, odnosno tvrtke i stručnjake iz ova dva vodeća sektora hrvatskog gospodarstva. Četvrtu godinu zaredom, 3T konferencija nudi priliku za umrežavanje i suradnju koji su nužni za optimizaciju poslovanja u turizmu. Kako najbolje iskoristiti suvremena tehnološka dostignuća za uspješnije, kvalitetnije i učinkovitije poslovanje u turizmu?

 

Održivost - naša prilika?

Glavne teme ovogodišnje 3T konferencije će biti klima i održivost. 

Zoran Pejović je završio hotelski menadžment na Tehnološkom institutu Rochester u Dubrovniku, obišao preko 60 zemalja, radio s nekima od najvećih svjetskih vizionara hotelijerstva i turizma, a 19. ožujka će komadić svojeg iskustva i bogatog znanja prenijeti okupljenima u Kaptol centru. Modern Luxury Travel - između tehnologije i ideologije - naziv je njegovog predavanja u kojem ćemo saznati što je definicija suvremenog luksuza i kako ju primijeniti u hospitality industriji u Hrvatskoj.

"Jesu li klimatske promjene i trend održivosti hrvatska prilika?" - naziv je panela kojeg će moderirati Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T. Ilija Brajković i Mate Janković tek su neke od osoba koje su potvrdile svoje sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju konferencije, a uz njih će se ovdje naći još 200-tinjak sudionika.

3T konferencija 2020

Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T


"Turistička industrija, globalno, ne pokazuje znake usporavanja. Za vrijeme drugog kvartala 2019. broj globalnih hotelskih kapaciteta u pipelineu je dosegao rekordnih 1.704 hotela s nevjerojatnih 260.111 soba, što je rast od 23 posto za hotele i 19 posto za sobe u odnosu na lani. Ovakva zbivanja na planu turizma, dakako, otvaraju i mogućnosti za IT i tech, koji su oduvijek zapravo servisne industrije, dakle one koje podržavaju neku drugu djelatnost, a nisu sami sebi svrha", ukazuje Maštruko na nezaustavljiv rast turizma i neupitne zasluge tehnologije za to.

Ovdje možete pronaći više informacija o programu i cijeni kotizacije konferencije 3T u 2020.

A što smo sve saznali na prošlogodišnjoj konferenciji 3T možete pročitati u tekstu Još nemate rezervacija? Ne treba dizati paniku i spuštati cijene. Oni će doći...


3T konferencija 2020
3T konferencija

Detalji s prošlogodišnje konferencije 3T
Spremi

Krovni prozor: Koje su prednosti i nedostaci krovnog prozora?

Uradi sam: Adventski kalendar sa slatkom dobrodošlicom gostima

Kako napraviti potpis u Gmailu i postaviti GPS koordinate unutar njega

Koje karakteristike donose tepisi od prirodnih materijala?

​Ružičasta boja zidova i interijera: 4 važna pravila za korištenje ružičaste boje u prostoru

​Centralno grijanje na plin: Kako funkcionira i donosi li uštede u grijanju?

​Sportski turizam - zašto se o njemu toliko priča?

Kupuj lokalno: 81% Europljana radije troši novac na domaće proizvode lokalnih proizvođača

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ugodno s korisnim: Rezervirajte idući vikend za Dubrovnik i Design District sajam

Ko vidi turizam? - druženje uz razgovor o problemima i potencijalima kulturnog turizma u krizi

Popularno: