Preporuke i popusti
1 24.6K

SK3 Septik - ekološki prihvatljivo sredstvo za eliminaciju neugodnih mirisa, bolju razgradnju i rjeđe pražnjenje septičkih jama

SK3 Septik je biološki proizvod za održavanje septičkih jama, spremnika i uređaja za pročišćavanje idealan za primjenu prije početka sezone, kako bismo izbjegli neugodnosti u apartmanima, kućama za odmor, hotelima i restoranima posebno u jeku turističke sezone u vrijeme preopterećenosti brojem korisnika

“Na pražnjenje septičkih jama čeka se i 20 dana”
“Prepuna septička jama poremetila dobrosusjedske odnose u Sarvašu”
“Kupaš se u miru, a oni malo dalje izlijevaju fekalije. Snimili ih turisti”
“Na Čiovu septičku jamu ispraznio na plažu”
“I cijene pražnjenja septičkih jama idu u nebo” 


Sve su to naslovi tekstova koji su punili stupce domaćih medija prošlih godina. Ovaj posljednji je iz veljače ove godine, dok smo ostale čitali najčešće u punom jeku sezone kada se ubrzano pune septičke jame, a mirise maestrala i kopertona, polako prema srcu ljeta, potiskuje vonj odvoda i jama.

Prema statistikama, 47% kućanstva u Hrvatskoj nije priključeno na sustav javne odvodnje. Takva kućanstva su spojena na septičke jame i spremnike vlastitim sustavom zbrinjavanja otpadnih voda. Veliki dio Istre, Kvarnera i Dalmacije, posebno otoci, ima problem s brzim punjenjem septičkih jama u turističkoj sezoni jer se broj ljudi u nekim destinacijama udeseterostruči. 

Tada ne pate samo vlasnici takvih kućanstava i njihovi gosti, već svi. Dobro smo upoznati s neugodnim mirisima septičkih jama. Poseban smrad se osjeća prilikom pražnjenja kroz sifone i oduške, zbog nemogućnosti razgradnje debelog sloja mulja na dnu jame ili spremnika, začepljenja i zaostatka bio mase nakon pražnjenja jama i uređaja za pročišćivanje. 

Srećom, rješenje postoji. I nije u pitanju agresivna kemikalija koja će završiti u okolišu, već netoksičan ekološki proizvod.


SK3 Septik - što je i kako se koristi?

SK3 Septik je kvalitetan bakterijsko-enzimski proizvod čijim pravilnim korištenjem više nećemo imati problema s neugodnim mirisima i čestim pražnjenjima septičkih jama.
 

SK3 Septik uklanja smrad i neugodne mirise iz septičkih jama, uređaja za pročišćivanje i fekalnih spremnika već nakon 48 sati pravilnog doziranja i primjene


Primjena ovog biološkog proizvoda:
 

  • reducira potrebu za čestim ispumpavanjima, 

  • produljuje vijek drenažnog polja, 

  • ubrzano razgrađuje organski otpad, 

  • razgrađuje i teža organska onečišćenja poput toaletnog papira, ostatak hrane i masti,

  • smanjuje plutajući mulj na površini, 

  • u određenoj mjeri neutralizira učinke deterdženta i izbjeljivača, 

  • ne šteti plastici ni metalu. 

     

SK3-Septik


Kako funkcionira SK3 Septik?

U našim jamama i spremnicima se stvaraju bakterije koje trebaju pogodno mikro okruženje i vlagu kako bi bile aktivne. U normalnim uvjetima u jami, one bujaju i hrane se otpadom pri čemu smanjuju količinu mulja koji se taloži na dno.

Kod prevelikog opterećenja jame ili spremnika, odnosno, kad su isti nedovoljno veliki ili puni i kad je dotok kemijskih sredstava i masnoća prevelik, kao što je to slučaj u turističkoj sezoni, poremeti se ravnoteža bakterijskog sustava. Bakterija za aktivaciju nove bio mase i uspostavu ravnoteže nema više dovoljno i to dovodi do problema s kojima smo se svi susreli. 

SK3 Septik regulira ravnotežu bakterijskog sustava i potiče stvaranje nove bio mase. 

 

 


Primjena SK3 Septika

Preparat dolazi u vodotopivim vrećicama, a kako nije toksičan i štetan za kožu, nije nužna niti upotreba rukavica. Jednostavno se ubaci u WC školjku ili izravno u jamu i spremnik, u dozama koji su navedeni u uputstvima. 
 

Ako je jama prepunjena, ne pije i nema razgradnju, jako smrdi pa bi najbolje bilo, ako je moguće, isprazniti ju i nakon toga tretirati SK3 Septikom kako bi imali novi početak i bakterijama dali dovoljno vremena za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj nove bio mase

Stoga je možda najpovoljnije vrijeme za primjenu SK3 Septika sada, u sklopu priprema za sezonu, dok naše jame i spremnici još nisu u punom pogonu. Pravilna i pravovremena primjena jamči svim iznajmljivačima apartmana, kuća za odmor, hotela, kampova i vlasnicima restorana uštedu novca, s obzirom na česta pražnjenja jama i prekomjernu upotrebu raznih kemikalija koje više neće biti potrebne da bi se održao zdrav i učinkovit sustav bakterija koke razgrađuju otpad. 

Mikroorganizmi ovog preparata stvaraju zaštitni film na unutarnjim stijenkama cijevi koji ne dopušta blokade i začepljenja. Istovremeno, možemo zaboraviti neugodan vonj iz kuhinjskih i kupaonskih odvoda i uživati u opojnim mirisnim fragmentima ljeta. Sačuvat ćemo dobrosusjedske odnose i dobre recenzije gostiju. ;)

SK3 Septik je trajno rješenje za odvodne probleme. Koliko SK3 Septika trebamo godišnje? U izračun ulazi veličina jame ili spremnika i broj osoba u kućanstvu. Na primjer, 10-člana obitelj sa zapremnikom od 12 m3 trebat će tri do četiri pakiranja godišnje. Kako do njih...
 

 

Kupite SK3 Septik!

Više informacija i narudžbe na

Bazzar.hr/sk3-septik

Bazzar.hr

 

Spremi

Nema više skrivenih troškova i naknada prilikom online rezervacija smještaja

Recepti za koktele - 5 osvježavajućih napitaka s aromom vrtova naših baka i Dalmacije

Istra Bike&Bed – Natječaj za poticanje raznolikosti ponude privatnog smještaja

Apartman koji priča za vas - boja za školsku ploču

Smart Tourism Meet Up radionice o pametnom turizmu, trendovima i alatima za uspješniju promociju u turizmu

Dekorativni kamini: Kako samostalno napraviti predivan umjetni dekorativni kamin?

Kućni ljubimci u apartmanima - za i protiv

Tapete u kupaonici: Je li pametno postaviti tapete u kupaonicu?

1 komentara Uključi se u raspravu
Vedran - Zagreb 29.04.2022 13:31
Provjereno, radi!
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ne ispričavajte se više zbog lošeg vremena! Hotelski LG televizori mogu biti zabava i za goste privatnog smještaja

Ringo pametna brava: Zbogom čekanju gostiju i majstora

Popularno: