Ideje i trendovi
4.2K

10 preporuka kako čuvati more za iznajmljivače i goste u obiteljskom smještaju

I ovu godinu su organizatori festivala aMore pripremili preporuke koje iznajmljivači mogu besplatno preuzeti i isprintati pa njima ukrasiti svoje apartmane, a koje apeliraju na savjest turista da čuvaju naše more

Plava mora Jadrana su naše najveće bogatstvo. Raskoš plaža i beskonačnost pučina, oduvijek su utjeha ljudima, a bez mora ne bi bilo ni života jer bi klima na Zemlji bila potpuno negostoljubiva. Gostoljubivost koju pružamo svojim gostima, dugujemo i moru zbog kojeg nam gosti stižu sa svih strana svijeta.

More je izvor kisika, hrane i zdravlja, more štiti, more nas oporavlja. Kako vraćamo moru to što nam pruža? Prekomjernim izlovom i bacanjem smeća u njegove nepregledne, ali ipak konačne, dubine?

Moru je potrebno hitna mijena svijesti i čuvanje. A sve mijene počinju malim koracima, onima koji kreću iz naše kuće, sitnim pomacima, poput edukacije ukućana i gostiju kako čuvati more.

Zato i ovu godinu, aMore - festival koji se održava u Poreču i Zagrebu u čast našem najvećem bogatstvu, poziva sve iznajmljivače da preuzmu plakat s 10 preporuka kako čuvati more. Plakat se može isprintati, ukoviriti, personalizirati i dobar je ukras za naše apartmane.

aMore plakat 2021 kako čuvati more

Treba li napominjati da i naši turisti sve više prepoznaju vrijednost destinacija i domaćina koji čuvaju svoja prirodna bogatstva. Ekoturizam je sve popularniji, a ekoturisti vrijedni gosti kojima neće trebati ovakav plakat da ih podsjeća kako čuvati more, ali će im poručiti da su stigli kod domaćina koji, ne samo da brine o zadovoljstvu gostiju, već i o utjecaju na okoliš svoga poslovanja.

Da se podsjetimo kako naše podmorje izgleda, naslovna fotografija prikazuje rezultat dvosatne ronilačke akcije u kojoj su pet ronilaca kluba Roniti se mora iz podmorja jedne naše destinacije izvukli čak 1,5 tona otpada.  

Čuvajmo naše more!
Spremi

​Koje europske zemlje ostvaruju najveće prihode od turizma?

Kamo za vikend: 9 ideja za nezaboravne izlete do manje razvikanih domaćih atrakcija

Paušal turističke članarine za 2020. će biti 45 kuna po stalnom krevetu, na pomoćne upola manje

​Sredstvo protiv plijesni – kako očistiti plijesan na zidu i može li se spriječiti

Montažne kuće kao kuće za odmor: 6 prednosti i nedostataka montažnih kuća za iznajmljivanje

Uradi sam: Pleteni namještaj neodoljivog šarma

Sezona je bila jako dobra, može li sljedeća biti još bolja? Property management agencija Irundo savjetuje kako se pripremiti za turističku 2023.

Mora li privatni iznajmljivač imati prebivalište na adresi svog smještajnog objekta da bi bio dobar domaćin

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

FITUR 2021.: ​Bez zdrave doze patriotizma nema uspješnog turizma

Recepti za koktele - 5 osvježavajućih napitaka s aromom vrtova naših baka i Dalmacije

Popularno: