Ideje i trendovi
6.1K

10 preporuka kako čuvati more za iznajmljivače i goste u obiteljskom smještaju

I ovu godinu su organizatori festivala aMore pripremili preporuke koje iznajmljivači mogu besplatno preuzeti i isprintati pa njima ukrasiti svoje apartmane, a koje apeliraju na savjest turista da čuvaju naše more

Plava mora Jadrana su naše najveće bogatstvo. Raskoš plaža i beskonačnost pučina, oduvijek su utjeha ljudima, a bez mora ne bi bilo ni života jer bi klima na Zemlji bila potpuno negostoljubiva. Gostoljubivost koju pružamo svojim gostima, dugujemo i moru zbog kojeg nam gosti stižu sa svih strana svijeta.

More je izvor kisika, hrane i zdravlja, more štiti, more nas oporavlja. Kako vraćamo moru to što nam pruža? Prekomjernim izlovom i bacanjem smeća u njegove nepregledne, ali ipak konačne, dubine?

Moru je potrebno hitna mijena svijesti i čuvanje. A sve mijene počinju malim koracima, onima koji kreću iz naše kuće, sitnim pomacima, poput edukacije ukućana i gostiju kako čuvati more.

Zato i ovu godinu, aMore - festival koji se održava u Poreču i Zagrebu u čast našem najvećem bogatstvu, poziva sve iznajmljivače da preuzmu plakat s 10 preporuka kako čuvati more. Plakat se može isprintati, ukoviriti, personalizirati i dobar je ukras za naše apartmane.

aMore plakat 2021 kako čuvati more

Treba li napominjati da i naši turisti sve više prepoznaju vrijednost destinacija i domaćina koji čuvaju svoja prirodna bogatstva. Ekoturizam je sve popularniji, a ekoturisti vrijedni gosti kojima neće trebati ovakav plakat da ih podsjeća kako čuvati more, ali će im poručiti da su stigli kod domaćina koji, ne samo da brine o zadovoljstvu gostiju, već i o utjecaju na okoliš svoga poslovanja.

Da se podsjetimo kako naše podmorje izgleda, naslovna fotografija prikazuje rezultat dvosatne ronilačke akcije u kojoj su pet ronilaca kluba Roniti se mora iz podmorja jedne naše destinacije izvukli čak 1,5 tona otpada.  

Čuvajmo naše more!
Spremi

Domaćin na hrvatski način: Umjesto nižim cijenama, istaknimo se zanimljivom ponudom

​Moderne plastične stolice za interijer: Koje su prednosti plastičnih unutarnjih stolica?

7 korisnih načina na koje privatni iznajmljivači mogu doprinijeti prosperitetu lokalne ekonomije

Vodič kroz porezni sustav za iznajmljivače smještaja u Hrvatskoj

Recept za kekse - brzo, jednostavno i ukusno

Gdje provjeriti važeće mjere prelaska državnih granica Hrvatske i ostalih zemalja u svijetu?

Pomoćni ležaj u apartmanu - koji su uvjeti namještanja i može li se dodatno naplatiti sklopivi ležaj

Kako biti viđen? 5 popularnih marketinških alata za učinkovito oglašavanje smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

FITUR 2021.: ​Bez zdrave doze patriotizma nema uspješnog turizma

Recepti za koktele - 5 osvježavajućih napitaka s aromom vrtova naših baka i Dalmacije

Popularno: