Želite primati više obiteljskih gostiju i zanima vas kako pripremiti apartman za dolazak roditelja s djecom? Kako trebaju izgledati apartmani za obitelj i koje sve pogodnosti bi trebali imati? Na koji način uz minimalna ulaganja doći do maksimalne popunjenosti apartmana za obitelji?

Turisti s djecom iznimno su popularna kategorija gostiju jer mnogobrojni roditelji još uvijek vode djecu sa sobom na putovanje. Samim time, velika je potražnja za apartmanima za obitelji, koji pružaju sve što jedna obitelj može poželjeti. Ako niste sigurni kako bi trebao izgledati apartman za obitelj, svakako nastavite s čitanjem jer očekuje vas nekoliko odličnih savjeta:

sigurnost djece u apartmanu


Pobrinite se za sigurnost smještaja

Za goste s djecom, sigurnost u smještaju jedan je od najvažnijih kriterija za ugodan boravak. Naime, djeca su nespretna, istraživački nastrojena – pa često svojim prstićima idu tamo gdje ne bi trebali. Samim time, postoji opasnost od ozljeđivanja, a na vama je da to spriječite. Prvi korak definitivno je uklanjanje svih lomljivih i opasnih stvari iz apartmana kojeg planirate iznajmljivati obiteljima.

Drugi važan korak je osigurati sigurnost električnih izvora jer oni predstavljaju jednu od najopasnijih prijetnji za sigurnost djece. U utičnice postavite plastične osigurače koji sprječavaju dodirivanje prstima, a sve opasne izvore električne energije dodatno zaštitite. Također, postavite sigurnosne mehanizme u kuhinji, kako djeca ne bi mogla doći u kontakt s oštrim noževima i ostalim kuhinjskim alatima.

apartmani za djecu


Nabavite igračke i društvene igre

Kako bi obiteljski odmor s djecom bio što zabavniji, na vama kao iznajmljivaču je da se pobrinete barem za osnovne mogućnosti zabave. Vaš apartman biste trebali opremiti osnovnim igračkama i društvenim igrama koje će roditeljima i djeci omogućiti obilje zabave. Od igračaka svakako nabavite nešto što odgovara onim najmanjim članovima do 3 ili do 5 godina.
 

Društvene igre uglavnom su namijenjene nešto starijoj djeci pa se pobrinite da u apartmanu imate i barem jednu ili više najpopularnijih društvenih igara

Iako će djeca vrlo vjerojatno radije istraživati dvorište i mjesto u kojem borave, činjenica je da igračke i društvene igre mogu biti od velike koristi u kišnim danima. Uz igračke, preporuka je da nabavite i neke knjige (za djecu i za roditelje) kako bi se cijela obitelj mogla zabavljati uz maštovite i zabavne likove iz knjiga.

praivatnost djece u apartmanu


Osigurajte dovoljno privatnosti u spavaćim sobama

Ako imate mogućnost, svakako roditeljsku i dječju spavaću sobu smjestite u dvije različite prostorije. Gosti će takvim rješenjem biti iznimno zadovoljni jer unatoč želji za druženjem s djecom i roditelji i djeca žele svoju privatnost (osim ako djeca nisu iznimno malena). Dakle, ako je to moguće jedna spavaća soba neka bude za djecu, a druga samo za roditelje.

No, ako fizičko odjeljivanje soba nije moguće, onda se svakako pobrinite za privatnost svih članova koji dolaze na putovanje. Najbolje rješenje jest klincima osigurati krevete na kat koji se mogu zatvoriti zastorom – kako bi se osigurala privatnost i djeci i roditeljima. Svaki pomak u smjeru pružanja dovoljno privatnosti svim članovima obitelji jest odličan korak u pravome smjeru za povećanje broja noćenja.

spavanje djece u apartmanu


Pripremite kuhinju i kupaonicu za dolazak djece

Iako će mnogi roditelji svoju djecu izvesti na ručkove i večere po restoranima, činjenica je da će prije ili kasnije pripremiti neko jelo u apartmanu. Naime, djeca su uvijek gladna i roditelji će ponekad trebati nešto pripremiti u kuhinji apartmana. Kako biste olakšali pripremu hrane, kuhinju svakako opskrbite najvažnijim alatima i priborom za boravak obitelji. Primjerice, maleni tanjuri i žličice povoljna su investicija, a vašim bi gostima mogli donijeti mnoštvo zadovoljstva smještajem.

Kupaonica apartmana za obitelj trebala bi sadržavati barem osnovna sredstva prve pomoći. Klinci su nespretni, a na odmoru su često vrlo opušteni i razigrani jer istražuju novu okolinu – pa će prije ili kasnije doći do neke ogrebotine ili ozlijede. Flasteri, sprejevi za čišćenje ranica i ostala sredstva prve pomoći uvijek su dobrodošla u smještaju za obitelj. Dakako, vlažne maramice, pelene i dovoljno WC papira – također neće biti na odmet vašim gostima.

najbolji apartmani za obitelji


Istaknite status "apartmani za obitelj"

Želite li povećati broj noćenja gostiju s djecom, važno je da na kanalima oglašavanja jasno istaknete pogodnosti koje nudite u svojim apartmanima. Bez obzira posjedujete li igralište za djecu, mnoštvo društvenih igara ili sobe s odvojenim krevetima – sve što smatrate dodatnom pogodnosti za obiteljske goste trebate jasno istaknuti na platformama.
 

Svaka nadogradnja ponude koja ide u smjeru zadovoljavanja potreba turista s djecom je dobrodošla. Apartmani za obitelji vrlo su traženi u turističkoj ponudi jer mnoštvo turista na odmor dolazi sa svojom obitelji

Samim time, isticanjem pogodnosti koje nudite – povećat ćete broj noćenja u vašem apartmanu. Sve što ponudite kao dodatnu vrijednost za djecu vaših gostiju, ti će gosti znati cijeniti te će vas nagraditi odličnim recenzijama.
Spremi

Koliko često treba mijenjati jastuke?

Istekao prvi rok za rekategorizaciju - bez zvjezdica ostao tek manji broj iznajmljivača

7 ključnih elemenata web stranica za apartmane i kuće za odmor koje ostvaruju rezervacije

Kako uloviti rezervacije smještaja za 2021. godinu?

Podovi od bambusa: Jesu li bambusovi podovi u trendu i zašto ih dizajneri koriste?

Izrada snjegovića: 5 savjeta za izradu predivnog snjegovića ispred kuće ili apartmana

Kako odabrati radijator: 5 koraka za odabir idealnog radijatora

Umjetna inteligencija odgovara na pitanja o manama i vrlinama hrvatskog turizma

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Gradnja bazena: Kako odabrati najbolje mjesto za bazen u dvorištu?

Zavjese za prozore: Kako odabrati idealne zavjese za kuću ili stan?

Popularno: