Aktualno
2 14.9K

Festival aMORE iznajmljivačima: Uvedite "morski red" u svoje apartmane

Festival aMORE poziva privatne iznajmljivače da preuzmu letke na njihovim stranicama, kojima mogu informirati svoje goste o načinima čuvanja našega morskog bogatstva. Preuzimanje je besplatno, a letci su, zasad, dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku

"Mama, je li more živo?", pitalo je dijete. Može li itko reći da nije. More je živo, more je organizam koji pokriva 70 posto zemljine površine, more nas liječi i opija. More privlači sve te ljude koji dolaze sa svih strana svijeta na naše obale. Podijelili smo ga na manja mora, različitih naziva, ali ono je jedno, u neprestanom gibanju i mijenama, koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

"Smoči svoj u more prst i bit ćeš povezan s čitavim svijetom", stara je izreka koju je opjevao Toma Bebić, a danas bi je lako mogli parafrazirati: Baci komadić smeća u more i zagadio si čitav svijet. More moramo čuvati!

Kao domaćini, odgovorni smo za svoje goste, za očuvanje naše tradicije, prirodnih ljepota destinacije, za čistoću našega mora. Da nas na tu odgovornost podsjete, pobrinuli su se organizatori festivala aMORE. 

Festival aMORE spaja kulturu, umjetnost, tehnologiju i znanost, pokušavajući na inovativan način ukazati na problem očuvanja morskoga prostranstva i bogatstva morskog života. Klimatske promjene, prekomjerni izlov ribe, zagađenje i buka ugrožavaju to naše plavetno bogatstvo, a time i naš način života uz more i s morem. Festival aMORE se održava od 2017. godine, a ovu godinu u Poreču i Puli od 4. svibnja do 22. rujna.

U sklopu svojih aktivnosti čiji je cilj osvijestiti važnost čuvanja mora i pronaći načine za to, na stranicama aMORE festivala se mogu preuzeti preporuke koje svaki domaćin može isprintati, personalizirati i podijeliti sa svojim gostima. Preporuke su svojevrstan kućni red za ponašanje na moru. Ovdje možete preuzeti "morski red" pod nazivom 10 malih stvari koje možeš učiniti za naše more..., a isti je dostupan i na engleskom jeziku. Čuvajmo naše plavo bogatstvo!

amore festival letak za iznajmljivace
Spremi

​Centralno grijanje na plin: Kako funkcionira i donosi li uštede u grijanju?

​Fotografiranje apartmana: Zašto je važno angažirati profesionalnog fotografa?

​Najbolje grijanje za kupaonicu: Koje je top rješenje za grijanje kupaonice?

Milan Drmić: Kako od stare drvene kuće do tradicijske ljepotice trajne vrijednosti

​Najbolje vrste grijanja za apartmane: Top 5 ideja za grijanje u apartmanima i sobama

Kako biti viđen? 5 popularnih marketinških alata za učinkovito oglašavanje smještaja

iCal - kako ga koristiti za sinkronizaciju kalendara na različitim platformama za rezerviranje smještaja

"Peglanje" kartica je najpopularniji način plaćanja usluga u turizmu

2 komentara Uključi se u raspravu
STIPO - BANJOLE 16.07.2019 20:37
Slažem u potpunosti.
Robert - Jezera 08.09.2019 12:00
Super, samo gdje je verzija na njemačkom?
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Domaća ćakula: Kako je tata Zvonko parangalom spajao mlado i staro, domaće i strano

​Nemojte se uključiti u javno savjetovanje o visini turističke pristojbe...

Popularno: