Dizajn
154

Koje karakteristike donose tepisi od prirodnih materijala?

Koje su pozitivne, a koje negativne karakteristike tepiha od prirodnih materijala? Što sve donosi vuneni tepih, a koje su glavne odlike tepiha od svile? Jesu li tepisi od prirodnih materijala bolji od tepiha napravljenih od umjetnih materijala?

Tepisi od prirodnih materijala uvijek su bili vrlo traženi, a posljednjih je godina poseban naglasak stavljen na ekološki prihvatljive materijale. Dakako, tepisi od prirodnih materijala donose neke prednosti i nedostatke, a koji su saznajte u nastavku:


Vuneni tepisi su dugotrajni i izdržljivi

Vuneni tepisi jedan su od najpopularnijih izbora na tržištu, posebice kada pričamo o tepisima od prirodnih materijala. Vuneni tepisi su mekani, elastični i izdržljivi te će vam pružiti savršen užitak hodanja po tepihu. Zahvaljujući gustoj teksturi imaju odlična svojstva zvučne izolacije, a ujedno garantiraju dugotrajnu izdržljivost. Nedostatak vunenih tepiha svakako jest spora provodljivost topline, ali i velika mogućnost zadržavanja vlage što može dovesti do stvaranja bakterija i insekata u samome tepihu.


vuneni tepisi od prirodnih materijala


Svileni tepisi posebno pogodni za ljetno korištenje

Svileni tepisi nešto su rjeđi izbor kupaca, a jedan od glavnih razloga vjerojatno počiva u nešto višoj cijeni, u odnosu na ostale vrste tepiha. Tepih od svile je odlično rješenje za tople ljetne dane jer omogućuje kvalitetno hlađenje pa sam tepih neće biti pretjerano zagrijan u ljetnim mjesecima. Dolaze u raznim bojama te prostoru osiguravaju odličan vizualni efekt. Za razliku od vunenih tepiha, svileni se tepisi nešto teže bojaju, ali je boja tepiha znatno bogatija od vunenih.


Tepisi od umjetnih materijala


Tepisi od umjetnih materijala otporniji na habanje

Tehnologija izrade umjetnih tepiha danas je dogurala jako daleko pa trenutno imamo tepihe koji su svojstvima bolji, a osjećajem podjednaki tepisima od prirodnih materijala. Tepisi od umjetnih materijala dolaze u svim oblicima i bojama te nude ogromnu mogućnost kombiniranja uz različite stilove uređenja interijera. Tepisi od umjetnih kemijskih vlakana vrlo su otporni na habanje i ne zadržavaju vlagu, čime smanjuju mogućnost nastanka insekata i bakterija. Cjenovno su povoljniji, a jedan od glavnih nedostatka jest što su lako zapaljivi.

Spremi

Bijelo sive kuhinje: Zašto je bijelo-siva kuhinja odličan izbor za sve stilove dizajna interijera?

Dostava svježe hrane: Gdje i kako naručiti proizvode domaćih poljoprivrednika

Oglašavanje smještaja na internetu - s provizijom ili bez?

Nove izmjene pravilnika o kategorizaciji: `Prečeste promjene propisa ukazuju na izostanak savjetovanja sa strukom´

7 domišljatih turističkih promotivnih kampanja koje su osvojile svijet

​6 tajni lijepe blagovaonice: Kako pametno isplanirati prostor blagovaonice?

Hrvatski interijeri uveli mjeru pomoći turističkom sektoru COVID-19: Ne kupujte namještaj i opremu, iznajmite ih

Preuzmite preporuke za goste u privatnom smještaju i informirajte ih o sigurnijem odmoru tijekom epidemije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Vuneni tepih: Koje su prednosti i nedostaci vunenog tepiha?

Boja tepiha uz sivu garnituru: Kakav tepih najbolje pristaje uz sivu sjedeću garnituru?

Popularno: