Dizajn
1.1K

​Drveni blagovaonski stolovi: Koji je materijal najbolji za kvalitetan drveni stol?

Planirate kupnju drvenog stola no niste sigurni koja vrsta drvenog materijala je najbolji odabir? Trebate li odabrati puno tvrdo drvo, meko drvo ili primjerice furnir od tvrdog drveta? Kakve su karakteristike pojedinog materijala i kako odabrati idealno rješenja za vašu blagovaonicu?

Drveni blagovaonski stolovi dolaze u raznim oblicima, veličinama, bojama i karakteristikama. Jedan od najvažnijih kriterija prilikom kupnje stola svakako je vrsta materijala od kojeg je stol izrađen. Ako vas zanima kakva je razlika između punog tvrdog i mekog drva i između furnira od drva – svakako nastavite s čitanjem ovog teksta.


Drveni blagovaonski stol od punog mekog drva


Drveni blagovaonski stol od punog mekog drva

Puno meko drvo nema veliku gustoću poput tvrdog drva, ali donosi jedinstvene vizualne kreacije kojima je teško odoljeti. Zbog smanjene gustoće, puna meka drva su nešto sklonija ogrebotinama, odnosno manje su otporna na grebanje. U puna meka drva uglavnom spadaju smreka i borovina, koje vizualno izgledaju predivno.

Stol od punog mekog drva je uglavnom nešto svjetlije boje i sadrži atraktivne vidljive čvorove koji daju poseban stil blagovaonici. Iako su stolovi od punog mekog drva manje otporni na grebanje, uz pravilno održavanje stolovi od mekog drva mogu trajati dugo godina. Posebno su pogodni su za parove, obitelji bez male djece i ljude u zrelim godinama.


Drveni stolovi od punog tvrdog drva


Drveni stolovi od punog tvrdog drva

Puno tvrdo drvo otpornije je na ogrebotine zbog svoje povećane gustoće vlakana. Stolovi od punog tvrdog drva izgledaju fantastično, posebice kada u obzir uzmemo činjenicu da takvo drvo s godinama lijepo stari. Dakle, ovakvi stolovi s godinama će promijeniti svoju boju, što daje poseban šarm vašem prostoru.

Stolovi od punog tvrdog drva uglavnom su napravljeni od breze, hrasta i akacije, a jedinstvene teksture atraktivan su ukras vašoj blagovaonici. Stolovi od punog tvrdog drva izdržljiviji su te će trajati godinama, a pogodni su i za obitelji s manjom djecom.


Stolovi od furnira od tvrdog drveta


Stolovi od furnira od tvrdog drveta

Furnir od tvrdog drveta vrlo je zahvalan materijal koji će trajati godinama, a poprilično je otporan na grebanja i oštećenja. Furnir donosi čvrstu vanjsku površinu u bojama i dizajnima kakve god želite, a izvrsna je stvar što je poprilično otporan na udarce i oštećenja.

Za razliku od drva koje s godinama stari, kod furnira neće doći do eventualnog pucanja i savijanja tijekom godina. Površina stola od furnira je iznimno glatka te se vrlo lako održava. Samim time, furnir ima puno prednosti koje bi mogle odgovarati velikim obiteljima s malom djecom.

Spremi

Mali blagovaonski stolovi – iznimno važan detalj svakog apartmana

Domaćin na hrvatski način: 5 koraka za održivi razvoj ponude smještaja i čuvanje života na našem planetu

​Radijator na struju: Isplati li se i kako funkcionira takva vrsta grijanja?

Uradi sam: Prigodno i svakodnevno – vješalica za apartman

Online prijevare – kako ih prepoznati i kako se obraniti

Koliko iznosi prosječna cijena najma kuće za odmor i o čemu sve ovisi cijena?

Sigurnosni depozit za apartmane – kada i koliki polog za slučaj štete tražiti?

Program Welcome: Kamata i do 0 % za privatne iznajmljivače Zadarske županije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Bijeli blagovaonski stol: Kako se bijeli stol uklapa u moderan ili tradicionalan interijer?

​Stol od melamina: 6 prednosti i nedostataka melamin stola za blagovaonicu

Popularno: