Dizajn
283

​Najbolje grijanje za kupaonicu: Koje je top rješenje za grijanje kupaonice?

Tražite najbolje rješenje za grijanje kupaonice? Koje je vrste grijanja moguće ugraditi u kupaonicu? Kako odabrati najbolje grijanje za kupaonicu i na što sve obratiti pažnju?

Kupaonica je prostor u kojem bi sobna temperatura tijekom svih godišnjih doba trebala biti nešto viša u odnosu na ostale prostorije doma ili apartmana. Stručnjaci preporučuju kako je najbolja temperatura za kupaonicu 24 Celzijeva stupnja, no osjećaj ugode razlikuje se od osobe do osobe.

U nastavku vam donosimo nekoliko najboljih rješenja za grijanje kupaonice. Dobro razmislite prije kupnje i ugradnje budućeg grijanja u kupaonicu jer troškovi se tijekom vremena mogu poprilično razlikovati. Evo koje je grijanje najbolje za kupaonicu:


grijanje ljestva radijator za kupaonicu


Centralno grijanje s ljestva radijatorom

Postavljanjem ljestva radijatora u kupaonicu i njegovim spajanjem na centralno grijanje dobit ćete jedinstven sustav grijanja u cijelome domu. Iako se to čini kao odlična ideja, valja razmisliti o situaciji grijanja u toplijim danima. U tim danima vrlo vjerojatno nećete htjeti grijati cjelokupni dom ili apartman, već samo kupaonicu – pa će centralni sustav uzaludno slati toplu vodu po cijelome stanu, kući ili apartmanu.

Cijena ljestva radijatora kreće se već od 300 kuna na više, ovisno o dizajnu i karakteristikama samog radijatora. Trošak grijanja biti će nešto viši u odnosu na standardne troškove koje imate kod centralnog grijanja.


super moderan radijator za kupaonicu


Grijanje pomoću električnog grijača

Električni grijač za ljestve radijatore odlično je rješenje za sve koji ne žele uzaludno paliti centralni sustav grijanja tijekom cijele godine. Jednostavni električni grijač za ljestve radijator može se montirati u radijator za svega nekoliko minuta, a omogućuje vam nezavisnu kontrolu temperature u kupaonici u svakom trenutku. Cijena električnog grijača je oko 500 kuna, a trošak koji stvara biti će primjetan na novom računu za struju. 


podno grijanje u kupaonici


Podno grijanje kao zanimljivo rješenje

Treća opcija za ugodno grijanje kupaonice svakako je podno grijanje. Podno grijanje može biti izvedeno putem mrežice na struju ili putem vodovodnih cijevi. Valja naglasiti kako se podno grijanje treba planirati prije renovacije ili izgradnje kupaonice jer se postavlja ispod samih pločica. Pločice su kvalitetan vodič topline te će vašim nogama uvijek biti toplo uz uključeno podno grijanje.

Cijena postavljanja električnog podnog grijanja kreće se već od 500 kuna po kvadratnom metru. Uz samu mrežicu potrebno je nabaviti i termostat za regulaciju električnog podnog grijanja, dok se grijanje cijevima regulira kroz sustav centralnog grijanja. Podno električno grijanje može se kombinirati sa standardnim centralnim grijanjem i ljestva radijatorom.

Spremi

Oglašavanje smještaja na internetu - s provizijom ili bez?

Naplata usluge karticama može povećati broj rezervacija privatnog smještaja

8 koraka za uspješan online booking (svake sezone)

​Električni kamin: Koje su prednosti, a koji nedostaci električnog kamina?

Crni zid u dnevnom boravku: Elegantno rješenje za naglašavanje prostora

Medico Home madraci: Osiguraj gostima dobar san za pun apartman svaki dan

Upoznajmo svoje goste (2) - Slovenci

Sigurnosni depozit za apartmane – kada i koliki polog za slučaj štete tražiti?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Podno grijanje kupaonice: Dobre i loše strane podnog grijanja kupaonice

​Kupaonski radijatori: Kako odabrati idealan radijator za vašu kupaonicu?

Popularno: