Aktualno
1.3K

Zagrebačkoj županiji Green Destinations certifikat kao rezultat dugogodišnjeg rada na održivosti turizma

Na ITB sajmu u Berlinu, Zagrebačka županija ponijela brončanu Green destinations - oznaku izvrsnosti u turističkoj održivosti

Turistička zajednica Zagrebačke županije upisala je "zagrebački prsten" na kartu svjetskih destinacija održivog turizma.

Na ovogodišnjem ITB Berlin, značajnom turističkom sajmu koji danas završava, Zagrebačkoj županiji je dodijeljen brončani certifikat Green Destinations, kao najviši standard održivosti u turizmu. Certifikat je rezultat dugogodišnjeg rada Turističke zajednice Zagrebačke županije na promicanju održivog turizma, očuvanju okoliša, društvenih i kulturnih vrijednosti.

Zagrebačka županija green destinations nagrada

Direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović je istaknula da je ovaj certifikat velika čast i kruna njihove predanosti u promociji održivog turizma. Naglasila je da Zagrebačka županija nije samo destinacija za odmor, već je i primjer uspješnog spajanja brige o okolišu s turističkom ponudom.

Green Destinations prepoznaje izvrsnost u upravljanju održivim destinacijama, a brončani certifikat dodijeljen Zagrebačkoj županiji označava izvrsnost u svim područjima upravljanja održivom destinacijom. Certifikat priznaje napore županije za očuvanjem atraktivnosti turizma u budućnosti, kako kroz vidljive aspekte poput prirodne baštine, tako i kroz politike upravljanja koje promiču održivi razvoj.

Certifikat donosi niz benefita, uključujući veću vidljivost na globalnoj sceni, uvrštavanje u prestižne svjetske vodiče i prezentaciju na velikim turističkim sajmovima. Green Destinations program certificiranja potiče destinacije na odgovorno upravljanje turizmom i promicanje ekoloških praksi. 

U ožujku prošle godine, Međimurje je odlikovano srebrnom Green Destinations medaljom, kao prva regija u Hrvatskoj kojoj je to uspjelo.
Spremi

Pljesak za kolovoz, molimo, s turističkim pokazateljima nadomak rekordne staronormalne godine

Što je channel manager i kako nam olakšava poslovanje prilikom iznajmljivanja smještaja?

Kako gosta zamoliti za recenziju? (Primjeri)

Preuzmite preporuke za goste u privatnom smještaju i informirajte ih o sigurnijem odmoru tijekom epidemije

Interes za putovanja još uvijek viši nego lani, turistima i ovu godinu najzanimljiviji Rovinj

Bizarne turističke atrakcije: Je li ova kuća u kamenu najkreativnija ili najružnija kuća koju ste ikada vidjeli?

Miso juha - tanjur pun zdravlja

7 ključnih elemenata web stranica za apartmane i kuće za odmor koje ostvaruju rezervacije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kreće energetska obnova obiteljskih kuća - maksimalna potpora 62.120 eura

KVIZ UTORKOM: Međimurje u 10 pitanja kojima otkrivamo tek djeličak hrvatskog sjevernoga raja

Popularno: