Događanja
7K

Vodice, 04.12.2018. IQM VODICE: Suradnjom do kvalitetnije turističke ponude, zadovoljnijih gostiju i stanovnika

Prezentacija projekta ​IQM VODICE za privatne iznajmljivače će se održati u utorak, 4. prosinca 2018. godine, u 18 sati u hotelu Punta u Vodicama. Vodičkim domaćinima će biti predstavljen sustav upravljanja kvalitetom destinacije uz mogućnosti promocije privatnog smještaja i kartice s popustima za iznajmljivače

IQM (engl. Integral Quality Management) je koncept upravljanja kvalitetom turističke ponude koji uključuje sve subjekte, pružatelje turističkih usluga, s ciljem postizanja maksimuma kvalitete, ne samo za zadovoljstvo gostiju, već i uz optimalan razvoj turističke industrije, kvalitete života lokalnog stanovništva i očuvanje okoliša i kulturne baštine.
 
Turistička zajednica grada Vodica je od ove godine pokrenula projekt IQM VODICE, u suradnji s Gradom Vodicama, Feel IQM i Interligo, kako bi uspostavili dijalog među dionicima turističkog segmenta destinacije i osigurali uvjete za rast kvalitete turističke ponude Grada Vodica na zadovoljstvo turista i stanovnika.
 
Prva faza projekta ispitivanja tržišta je dovršena, a rezultati su predstavljeni na sjednici Turističkog vijeća grada Vodica 22. studenoga 2018. godine.
 

Gosti zadovoljni čistoćom, nezadovoljni ponudom

U prvoj fazi IQM projekta su anketirani turisti, zaposlenici i korisnici hotela, ugostiteljskih objekata, turističkih agencija, kampova, suvenirnica, trgovina i wellness kapaciteta, iznajmljivači i stanovnici Grada.
 
Rezultati ne iznenađuju - turisti su zadovoljni čistoćom, ljubaznošću, događanjima i kvalitetom hrane. Nezadovoljni su ponudom na plažama, ponudom lokalnih suvenira, domaćih vina i lokalnih specijaliteta. Iznajmljivači i stanovnici se slažu oko potrebe za produljenjem sezone i podizanja kvalitete turističke ponude.
 
Rezultati ankete su dodatan poticaj TZ-u grada Vodica za provođenje sustavnog umrežavanja na lokalnoj razini te informiranja i educiranja svih dionika u turističkoj ponudi Grada.


Kartice za iznajmljivače

Zato će se 4. prosinca u 18 sati hotelu Punta u Vodicama održati prezentacija IQM VODICE projekta za privatne iznajmljivače, koja će biti informativnog i edukativnog karaktera. Na prezentaciji će biti predstavljene i kartice za iznajmljivače koje TZ grada Vodica dodjeljuje svim privatnim iznajmljivačima u sklopu implementacije IQM projekta.
 
Kartice se mogu preuzeti u uredu TZ-a grada Vodica, uz predočenje osobne iskaznice i nisu prenosive. Njima se osigurava popust u trgovinama partnera, a ugovorene pogodnosti će se mijenjati i dopunjavati, o čemu će iznajmljivači biti obaviješteni na stranicama TZ-a i e-Visitora.
 
Svrha kartica je olakšavanje ulaganja iznajmljivačima u kvalitetu smještaja, ali i umrežavanje lokalnih poduzetnika i promocija malog i srednjeg poduzetništva u destinaciji.
Svi iznajmljivači su dobrodošli, uz prijavu na prezentaciju IQM VODICE projekta 4. prosinca 2018. Ovdje će imati priliku saznati sve o dosadašnjem tijeku projekta te planiranim akcijama u koje će se moći uključiti, a koje se odnose na dodatnu promociju na web stranicama Turističke zajednice i tiskane promotivne materijale te kroz povoljnosti za iznajmljivače i njihove goste.​

TZ je uputila i poziv svim OPG-ovima na području Grada Vodica. Prijava je otvorena do 1. prosinca 2018., a TZ nudi promociju i pomoć u plasiranju domaćih proizvoda na tržište Grada Vodica. 
 

Mali Lošinj - pionir IQM sustava

Inače, IQM implementaciju standarda upravljanja kvalitetom destinacije je prvi započeo Mali Lošinj, a na proljeće ove godine su dodijeljeni i prvi certifikati lošinjskim domaćinima koji su ušli u IQM sustav. Ulazak je dobrovoljan, ali iznajmljivači moraju zadovoljiti propisane standarde u svrhu podizanja kvalitete ponude privatnog smještaja.
 
IQM promovira integriranost, odnosno umrežavanje svih dionika u turizmu, s naglaskom na lokalnu posebnost i autohtonost ponude, promociju domaće proizvodnje, kvalitete i zajedničku promociju destinacije kao jedne prepoznatljive cjeline.   
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Mali tepisi: Gdje se koriste mali tepisi i jesu li još uvijek u trendu?

ITB Berlin: Pažnja je danas vrjednija od novca

Kupnja apartmana na moru: Je li isplativo kupiti i iznajmljivati apartman na moru?

Kalendar sadnje povrća za jestivu i ukusnu okućnicu smještajnog objekta

Turistička članarina - obveza svakog iznajmljivača apartmana

Boja tepiha uz sivu garnituru: Kakav tepih najbolje pristaje uz sivu sjedeću garnituru?

Najava: Regionalni forumi obiteljskog smještaja u veljači

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Design District sajam: Od eko namještaja do turističkog smještaja budućnosti

2. City LAB panel o potencijalu aktivnog turizma u Iloku

Popularno: