Aktualno
324

Udruga ruralnog turizma Hrvatske upisuje nove članove "jer - zajedno smo jači"

Udruga ruralnog turizma Hrvatske je objavila poziv za članstvo za pružatelje turističkih usluga, turističke zajednice, lokalne akcijske grupe, udruge, obrazovne institucije, medije i privatne osobe, s motom "Pridružite nam se jer - zajedno smo jači!"

Neprofitna organizacija Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva nove članove na priključenje. Udruga okuplja pružatelje usluga seoskog turizma i sve zaljubljenike hrvatskog sela na nacionalnoj razini s ciljem poticanja održivog razvoja ruralne Hrvatske u svrhu povećanja zaposlenosti i prihoda, sprječavanja iseljavanja, poticanja proizvodnje i lakšeg plasmana domaćih proizvoda na tržište, promocije hrvatskog sela, itd.

Idemo na selo - Postani član je adresa s više informacija o članstvu u Udruzi ruralnog turizma Hrvatske. 


Zašto biti član Udruge ruralnog turizma Hrvatske?

Udrugu ruralnog turizma Hrvatske podržavaju mnoge hrvatske turističke organizacije i tvrtke. Već sada se na stranicama Idemo na selo mogu pronaći brojne aktivnosti i proizvodi koji se u ruralnim krajevima Hrvatske mogu kušati i doživjeti tijekom čitave godine.

"Zajedno smo jači" je slogan koji poziva  na umrežavanje u svrhu sustavnog razvoja kvalitete i promocije ponude hrvatskog sela. Udruga ruralnog turizma pruža podršku svojim članovima od 2016. godine na različite načine, od promotivne podrške do edukativnih online radionica za pružatelje usluga seoskog turizma. 


Seoski turizam od posebne važnosti

Udruga ruralnog turizma Hrvatske je, kao član radne skupine, aktivno sudjelovala u izradi Strategije razvoja održivog turizma do 2023. godine. U prethodnoj Strategiji ni ruralni ni seoski turizam nisu bili adekvatno vrednovani, tek s novom Strategijom do 2030. su prepoznati kao prioritet u razvoju ruralnih područja i cjelogodišnjeg hrvatskog turizma. 

I seoski i ruralni turizam su ključni oblici turizma i kao takvi bit će poticani kroz sredstva domaćih i EU fondova. Ruralni prostor ima izvanrednu šansu da se približi ciljevima održivog razvoja turizma i razvije brojne nišne proizvode uz odmak od masovnog turizma. Jedan od osnovnih preduvjeta za takav scenarij je umrežavanje svih dionika i suradnja za svim razinama. 

Spremi

Besplatne vođene šetnje putevima Dobrinjštine

Čatrnja naša svagdašnja: Od redukcije vode do vječno upaljenih klima-uređaja u apartmanima

Domaćin na hrvatski način: Gostiju manje, cijene više?

Uradi sam: Kako montirati novi televizor na zid?

Mali apartman `tri sa tri´, kako ga povećati?!

Vishing, phishing, smishing - sezona je tu, a s njom stižu krađe identiteta i sve domišljatiji prevaranti

Bespovratne potpore do 5000 kuna po krevetu za OPG-ove s uslugom smještaja u Osječko-baranjskoj županiji

​Kako se iznajmljivači mogu prilagoditi brzorastućem zelenom turizmu?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Međimurju Green Destinations - prva regija u Hrvatskoj s ovom prestižnom nagradom

Hrvatska među najpopularnijm svjetskim turističkim odredištima u 2023. kao dio Balkana

Popularno: