Aktualno
1 3.2K

​Dodatak ponudi novoga doba: Besplatan test na koronu za hotelske goste iz Austrije i Italije

Talijani i Austrijanci odsjedaju u hrvatskim hotelima s posebnim dodatkom ponudi – besplatan test na koronu za više ostvarenih noćenja

Neobična vremena donose nove izazove, a izazovi traže brze i kreativne odgovore. Domaći hotelijeri su u par dana odgovorili na masovno povlačenje austrijskih i talijanskih gostiju iz Hrvatske pa tako postavili nove standarde dodataka ponudi smještaja u doba korona krize.
 

S obzirom na to da pojedine susjedne zemlje traže od svojih građana koji su na ljetovanju u Hrvatskoj, da pri povratku u matičnu zemlju pokažu svježe testove na COVID-19, domaći hotelijeri uz smještaj nude besplatno testiranje

Testove od prošlog tjedna moraju imati Talijani, a od ponedjeljka Austrijanci. Tako da ovaj dodatak ponudi, za sada, vrijedi za njih, ali bi im se uskoro mogli pridružiti i slovenski gosti, jer i iz Slovenije stižu najave sličnih mjera.   
 
Svaka hotelska kuća ima svoje uvjete za stjecanje ovog dodatka ponude, ali se svigdje radi o više ostvarenih noćenja. Valamar financira testiranje u potpunosti ako je trošak testa manji od 50% računa gosta. Maistra nudi besplatno testiranje za dvoje do 15. rujna s boravkom vrjednijim od 1000 eura. Za besplatan test u Falkensteineru, gost mora ostati najmanje tri noći, a Jadranka i Aminess sufinanciraju testiranje na COVID-19 ovisno o visini računa gosta.
 
Hoće li ovaj neobičan dodatak ponudi smještaja vratiti goste u hotele na kraju ove neobične turističke sezone? Hoćemo li se u budućnosti svi morati testirati kada krećemo na putovanje?
Spremi

​Snimanje apartmana dronom: 5 savjeta kako uz snimanje dronom do bolje popunjenosti smještaja

Miso juha - tanjur pun zdravlja

Srebrna i zlatna dekoracija u kući, stanu ili apartmanu: 5 važnih savjeta za ljepši interijer

​Drvo u kupaonici – umivaonici i kade u neodoljivoj kombinaciji keramike i drva

15 trendova u turizmu: Kako će izgledati putovanja u 2021. godini?

Domaći kolač s orasima - jednostavan recept za dobrodošlicu gostu

Bespovratne potpore ruralnom turizmu Osječko-baranjske županije

​Kupnja božićnog drvca: Na što sve pripaziti kod kupnje drvca za stan ili apartman?

1 komentara Uključi se u raspravu
Goran 21.08.2020 17:08
Gesta vrijedna pohvale, ali treba napomenuti da prosječno noćenje u hotelima RH za dvije osobe iznosi oko 2000 HRK. S obzirom na takve cijene hoteli si mogu priuštiti 1000 HRK kao besplatan test ako se gosti kod njih zadrže minimalno tjedan dana. Kolege iznajmljivači ne mogu si priuštiti takav trošak jer su cijene u našim apartmanima neusporedivo niže za razliku od hotela. Mi bi eventualno mogli ponuditi da platimo testiranje turista u njihovoj državi kada se radi o Italiji ili Austriji, jer takav test tamo košta oko 20€.
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Turističke zajednice izdale upute o testiranju na COVID-19 za strane turiste

Domaćin na hrvatski način: Gostiju manje, cijene više?

Popularno: