Aktualno
1 2.3K

​Dodatak ponudi novoga doba: Besplatan test na koronu za hotelske goste iz Austrije i Italije

Talijani i Austrijanci odsjedaju u hrvatskim hotelima s posebnim dodatkom ponudi – besplatan test na koronu za više ostvarenih noćenja

Neobična vremena donose nove izazove, a izazovi traže brze i kreativne odgovore. Domaći hotelijeri su u par dana odgovorili na masovno povlačenje austrijskih i talijanskih gostiju iz Hrvatske pa tako postavili nove standarde dodataka ponudi smještaja u doba korona krize.
 

S obzirom na to da pojedine susjedne zemlje traže od svojih građana koji su na ljetovanju u Hrvatskoj, da pri povratku u matičnu zemlju pokažu svježe testove na COVID-19, domaći hotelijeri uz smještaj nude besplatno testiranje

Testove od prošlog tjedna moraju imati Talijani, a od ponedjeljka Austrijanci. Tako da ovaj dodatak ponudi, za sada, vrijedi za njih, ali bi im se uskoro mogli pridružiti i slovenski gosti, jer i iz Slovenije stižu najave sličnih mjera.   
 
Svaka hotelska kuća ima svoje uvjete za stjecanje ovog dodatka ponude, ali se svigdje radi o više ostvarenih noćenja. Valamar financira testiranje u potpunosti ako je trošak testa manji od 50% računa gosta. Maistra nudi besplatno testiranje za dvoje do 15. rujna s boravkom vrjednijim od 1000 eura. Za besplatan test u Falkensteineru, gost mora ostati najmanje tri noći, a Jadranka i Aminess sufinanciraju testiranje na COVID-19 ovisno o visini računa gosta.
 
Hoće li ovaj neobičan dodatak ponudi smještaja vratiti goste u hotele na kraju ove neobične turističke sezone? Hoćemo li se u budućnosti svi morati testirati kada krećemo na putovanje?
Spremi

Dekorativni kamini: Kako samostalno napraviti predivan umjetni dekorativni kamin?

Hiking oko Šibenika: Ples po rubu kanjona Čikole pješačkom stazom sigurnom za sve uzraste

​Gdje postaviti police za bolju iskorištenost prostora male kupaonice

​Crvena boja za zid: Super savjeti gdje i kada koristiti crvenu boju

​Horizontalni ili vertikalni radijatori – kada odabrati koje vrste radijatora?

Digitalni nomadi žele u Hrvatsku: Kakvu ponudu pripremiti za dolazak digitalnih nomada?

​Cappelli o PDV-u, legalizaciji, rekategorizaciji obiteljskog smještaja i kreditima HBOR-a

Što je seoski turizam i kako spojiti poljoprivredu s turizmom u Hrvatskoj?

1 komentara Uključi se u raspravu
Goran 21.08.2020 17:08
Gesta vrijedna pohvale, ali treba napomenuti da prosječno noćenje u hotelima RH za dvije osobe iznosi oko 2000 HRK. S obzirom na takve cijene hoteli si mogu priuštiti 1000 HRK kao besplatan test ako se gosti kod njih zadrže minimalno tjedan dana. Kolege iznajmljivači ne mogu si priuštiti takav trošak jer su cijene u našim apartmanima neusporedivo niže za razliku od hotela. Mi bi eventualno mogli ponuditi da platimo testiranje turista u njihovoj državi kada se radi o Italiji ili Austriji, jer takav test tamo košta oko 20€.
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Turističke zajednice izdale upute o testiranju na COVID-19 za strane turiste

Domaćin na hrvatski način: Gostiju manje, cijene više?

Popularno: