Događanja
3.8K

, od 15.11. do 28.10.2021. Okusi hrvatske tradicije - 14 dana se kuša domaća hrana u više od 100 restorana po popularnim cijenama

Okusi hrvatske tradicije su vrijedan projekt turističke valorizacije domaće gastro ponude, u sklopu kojeg 108 restorana u raznim dijelovima Hrvatske nude posebne menije do 28. studenoga. Prigodne cijene se kreću od 75 do 195 kuna za tri slijeda specijaliteta tradicijske kuhinje

Već od danas pa do 28. studenog 2021. imamo priliku uživati u ponudi više od 100 restorana u sklopu 2. nacionalnih Dana okusa hrvatske tradicije. Manifestacija ovu godinu uključuje ugostiteljske objekte iz raznih dijelova Hrvatske, a sve u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije čiji je cilj obogaćivanje turističke ponude, razvoj novih gastro turističkih proizvoda i afirmacija domaće gastro scene. 

Projekt provode županijske i lokalne zajednice u suradnji s tvrtkom DMK Vall 042 i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Na web stranici Okusi.hr se može pronaći interaktivna karta Hrvatske sa svim restoranima uključenima u projekt, kojima je dodijeljena oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije, definirana Pravilnikom, a prema kojem ugostiteljski objekt mora imati u ponudi najmanje sva tradicijska jela i šest etiketa pića, od čega četiri vina lokalnih proizvođača.

Po prvi put ove godine je predstavljen i nacionalni katalog nosilaca standarda, koji se dodjeljuje od 2015. godine i danas uključuje 133 ugostitelja. Najviše dodijeljenih oznaka je na području Središnje Hrvatske, a u projekt se zasad nije uključilo tek nekoliko županija.

karta restorana Okusi hrvatske tradicije

Imamo priliku kušati specijalitete domaće kuhinje po promotivnim cijenama - posebno dizajnirani meniji su nam dostupni po cijenama od 75, 95, 125 ili 195 kuna. Svaki objekt ima u ponudi dva menija s tri slijeda, a već prvi pogled na ponudu izaziva zazubice.

Pa ako nemate ništa protiv filea smuđa u umaku od žutog muškata, carskog mesa s prženim lukom u crnom pivu, vrganja na tisuću načina, i još dvjestotinjak kombinacija mesne, riblje i vege tradicionalne kuhinje, odaberite najbliži restoran i uživajte u otkrivanju gastronomskih bravura domaćih kuhara. 

Ili ih preporučite svojim gostima! Uslast!

Spremi

Certificirana edukacija za pružatelje usluga pustolovnog turizma u Rijeci, Puli i Splitu

Privatni iznajmljivači Splitsko-dalmatinske županije ipak će graditi bazene uz bespovratne potpore

Uspon na Klek - tragovima prvih hrvatskih planinara na razuzdan ples s vješticama

Uradi sam: Adventski kalendar sa slatkom dobrodošlicom gostima

Recepti za bakalar - od hladnih mora do toplih blagdanskih blagovaonica

#plasticfree smještaj: Kako možemo pomoći u borbi protiv jednokratne plastike

​Bor u apartmanu: Je li pametno postaviti božićni bor u apartman?

`Da bi bili puni čitavu godinu, moramo neprestano pričati priče, utemeljene i iskrene´

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

I ovu godinu konferencija TURIZAM 365 se može pratiti online

Konferencija 3T 2022. - od umjetne inteligencije i robota do TikTok promocije u turizmu

Popularno: